Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Setur, Azure Arc ile bulutta inovasyonu güçlendiriyor 

Bulut bilişimin gücünü arkasına alarak Microsoft Azure Arc, Azure Key Vault ve Microsoft Defender servislerini hayata geçiren Setur, yerel olarak yönettiği altyapısını merkezileştiriyor ve güçlendiriyor.

Setur, Azure Arc ile bulutta inovasyonu güçlendiriyor

Bulut bilişimin gücünü arkasına alarak Microsoft Azure Arc, Azure Key Vault ve Microsoft Defender servislerini hayata geçiren Setur, yerel olarak yönettiği altyapısını merkezileştiriyor ve güçlendiriyor.

Turizm ve seyahat şirketi Setur, müşterileri için her an her yerde olabilmenin büyük önem taşıdığı turizm sektöründe dijital altyapısının güvenliğini ve çevikliğini Microsoft ürünleriyle sağlıyor. İşin doğası ve donanıma yapılan yatırımlar nedeniyle şirket içi altyapı ortamını koruması gereken Setur’un duty-free işi; uçuş, şifre ve duty-free satın alma bilgileri gibi oldukça hassas veriler içeriyor. Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) Türkiye’deki karşılığı olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), Setur’un bu verileri yerel olarak yönetmesini gerektiriyor.

Şirketin ayrıca iş açısından kritik iki sistemini ve veri merkezini yönetmek için Microsoft İş Ortağı Ağı’nın Altın seviye üyesi olan Azure Servis Sağlayıcısı KoçSistem ile daimi bir donanım sözleşmesi bulunuyor. Şirket içi ortamına çok yönlülük ve yenilikçi bulut yetenekleri kazandırmak için esnek, ölçeklenebilir ve güvenilir bir bulut çözümüne ihtiyaç duyan Setur, bu ihtiyacını Microsoft Azure Arc ile karşılıyor. Azure Arc aracılığıyla güçlü yeni güvenlik yetenekleri de kazanan Setur, bulut ve şirket içi ortamlarında güvenlik ilkelerini tanımlayıp uygulamak ve güvenlik uyarıları için e-posta bildirimlerini yapılandırmak amacıyla Bulut için Microsoft Defender’ı kullanıyor. Sertifikalarını saklamak ve korumak için web sitelerinin sertifikalarını otomatik olarak kaydeden ve yenileyen Azure Key Vault uygulamasından faydalanan Setur, şirket içi uygulamalara bağlı olanlar da dahil olmak üzere tüm hesaplarını ve parolalarını tek bir merkezi Azure AD konumu üzerinden yönetiyor.

Bu tür gelişmiş bir güvenlik anlayışını şirket içi altyapısına yaymak ve hem şirket içi hem de bulut ortamlarını merkezi olarak yönetmek, Setur’un güvenlik duruşunu güçlendirmesine yardımcı oluyor. Setur Bilgi Güvenliği ve Sistem Geliştirme Müdürü Faik Ünal,

Azure Arc ile önceden tanımlanmış güvenlik kurallarına dayalı, gerçekten güvenli bir VM (sanal makine) çözümümüz var. Bir VM için bir güvenlik politikası tanımlayabiliyor; otomatik olarak uyguluyor, otomatik Windows güncelleme çözümlerini yönetebiliyor ve tüm kaynaklarımızı tek bir pencerede görebiliyoruz. Bu sayede hayatımız kolaylaşıyor. Bunun yanı sıra her ihtiyacımız olduğunda Microsoft ekibine ulaşabileceğimizi ve destek alabileceğimizi bilmek de büyük bir artı” diyor.