Sosyal Medya

iPhone

Sevgili Apple Bu Nasıl Kablosuz Devrimi?

Sevgili Apple Bu Nasıl Kablosuz Devrimi?

Sevgili Apple Bu Nasıl Kablosuz Devrimi, Apple Bize Daha Fazla Kablo Vererek Kablosuz Devrimi Zorlamaya Çalışıyor.

Apple yeni iPhone 7 ile birlikte klasik analog kulaklık girişini “Headphone Jack” kaldırdı. Sadece Lightning Port veya başka bir şey olacak.

Sizde dünya genelinde 3.5mm analog kulaklık girişini kullanan kulaklık sahibi biri iseniz bu sizin için tam anlamı ile berbat bir durum. Bu durumdan kurtulmanın en kısa yolu yeni bir yıldırım portlu kulaklık almak veya kutuda aksesuar olarak verilen kabloyu kullanmak.

Anlıyorum Apple bizi yeni teknolojiyi kullanmaya zorluyor hatta bunun cesaret istediğini de söyleyebiliriz.

Bunun benzerini iMac G3 ile floppy diskleri kaldırdığı zaman da yaşadığımızı hatırlıyorum. Ama yine de Floppy Disk ile kulaklık jakını aynı kefeye koymak pek adil gelmiyor bana. Zira floppy diskten daha büyük kapasiteli yeni ortamlar oluşturulmuştu.

Apple’ın vizyonuna elbette inanıyorum ve elbette kablosuz gelecek için yukarıdaki gibi kablolar kesilmelidir. Öyleki satılan her kulaklıkta W1 çipi kullanılmalıdır zira Bluetooth problemleri kaçınılmaz olabilir.

Eğer bizi kablosuz dünyada yeni bir teknolojiye yönlendirmek istiyorsanız AirPods’larında kutu içeriği içinde ücretsiz verilmesi gerekmez miydi?

Kablosuz devrimin bir parçası olmak için 159$ ödemek niye? Türkiye fiyatı ise 779 TL!!!!

Yada kutu içerisinde bir çift adaptör verirseniz pratikte doğru hamle yapıp yapmadığınızdan emin olmadığınızın açık bir itirafı olmaz mı?

Bu doğru olanı yapıp yapmadığımızdan emin değiliz demek.

O ses girişini kaldırıyorsanız herkese uygun kulaklığı vermeniz gerekirdi. Bunun yerine herkese eski kulaklığı kullanmaya devam edebileceğiniz bir aparat vermeyi tercih ediyorsunuz.

Şimdi bize daha fazla kablo vererek kablosuz geleceği zorlamaya çalıyorsunuz.

Apple, disket sürücüyü kaldırdığı zaman yeni bir yol ortaya koymuştu ama şimdi bize daha fazla kablo vererek kablosuz geleceği zorlamaya çalıyor.