Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

SGK’da gelen evrak beklemede ne demek?

SGK'da gelen evrak beklemede ne demek? EYT evrak beklemede ne kadar sürer? EYT başvuru sonucu ne zaman belli olur? EYT gelen evrak dosyasına kaldırılmış işleme alındı ne demek?

SGK’da gelen evrak beklemede ne demek?

Henüz gelen evrağın ilgili memura havale edilmediği, beklemede olduğu anlamına gelir. Yani henüz işlemlerin başlamadığı anlamındadır.

EYT evrak beklemede ne kadar sürer?

Sonuçların 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT’lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

EYT başvuru sonucu ne zaman belli olur?

Yani ilk başvuruda bulunan EYT’lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 7 gün içinde sonuçlanması bekleniyor. EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK’ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

EYT gelen evrak dosyasına kaldırılmış işleme alındı ne demek?

SGK ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder. Bu durum, evrakın işleme alınmış ancak reddedilmiş olabileceği anlamına da gelebilir.

EYT başvuru sonucu beklemede ne demek?

İşte konuya ilişkin detaylar ve EYT emeklilik başvuru sonuç sorgulama ekranı… SGK GELEN EVRAK BEKLEMEDE NE DEMEK? SGK Doküman Yönetim Sistemi evrak takip ve sorgulama sürecinin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor, evrak beklemede ise başvuruların henüz sonuçlanmadığını gösteriyor.

Emeklilik onayı nasıl anlaşılır?

Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir

EYT gelen evrak kayıtlı ne demek?

Gelen evrak kayıtlı ne demek, SGK gelen evrak kayıtlı PM ne anlama geliyor? Tüm kurum/kuruluşlar kendilerine gelen ve gönderilen resmi yazıları arşiv olarak saklamalarının yanı sıra belirtilen esaslara göre yapılan yazışmaları kayıt altına almaktadırlar

SGK Ne zaman sisteme yansır?

Sigorta gün sayısı ve primleri, çalışmanın yapıldığı ayı takip eden ayın EN GEÇ 26’sından sonra e-devlet üzerinden görülebilmektedir. Not: Ayın 26’sı hafta sonuna ya da resmi tatile denk gelirse, ancak takip eden iş gününden sonra görülebilir.

SGK Evrak Takip tahsis ne demek?

TAHSİS NUMARASI NE İŞE YARAR? SGK emekli tahsis numarası; SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına SGK tarafından belirlenmiş numaradır. Emekli maaşlarının yatırılacağı gün belirlenirken de emeklinin SGK emekli tahsis numarası sonunda bulunan rakamdan yararlanılır.

EYT sonucu nasıl belli olur?

EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. EYT başvurusu yapanlar aldıkları evrak numarası ile başvuru durumunu kontrol edebilecek. e-Devlet kapısında arama kısmına ”DYS (Doküman Yönetim Sistemi)” yazarak çıkan ilk sonuca tıklayın ve ”Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip” sayfasına gidin.

EYT tahsis numarası ne zaman verilecek?

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde emekli maaşlarını alırlar.

 

Tahsis numarası ne demektir?

Öncelikle tahsis numarasının ne olduğunu açıklayalım. Bu, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olan herkese verilen bir numaradır. Yani, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tek bir numara aracılığıyla takip edebilmek adına belirlenmiş numara ‘tahsis numarası’dır.

Emeklilik Evrak Takibi nereden yapılır?

e-Devlet Kapısı
Sosyal Güvenlik Kurumu.
Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip.

 

Dosyasına konuldu evrak kapandı ne demek?

Tüm detaylar haberimizde… EVRAK KAPANDI NE DEMEK? Emeklilik başvurusu sonrası evrak takip sistemine giriş yaptığınızda eğer karşınıza Evrak Kapandı ibaresi gelirse bu emeklilik başvurunuzun sonuçlandığı anlamına gelir.

Dosya rafa kaldırıldı ne demek?

“SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış” ifadesi, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder

Tahsis işlemleri servisi ne demek?

Emekli olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu birer sigorta tahsis numarası verir. Sigorta tahsis numarasının emekli olan kişilere verilmesinin sebebi ise emekli maaşı alacak olan kişilerin bir tane numara kullanılarak kolayca takip edilmesini sağlamaktır.

E devlet üzerinden emeklilik belgesi nasıl alınır?

E devlet EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? SGK tarafından paylaşılan videoda adımlar şöyle anlatıldı: e-Devlet girişi yaptıktan sonra arama kısmına ‘aylık’, ’emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesine tıklanacak.

EYT tahsis numarası nasıl öğrenilir?

SSK, Bağ-Kur, 4C, EYT TAHSİS NO öğrenme ekranı! Tahsis …

E-devlet sistemine kimlik katınız ve e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra SGK işlem sayfasına tıklamanız gerekir. Bu sayfada karşınıza emeklilik işlemleri çıkacak onu seçmelisiniz. Daha sonra dosya ya da evrak takip numaraları üzerinden emeklilik tahsis numaranızı öğrenebilirsiniz.

 

Tahsis numarası kaç rakamdan oluşur?

Tahsis kodu ve dosya numarası birleşiminden oluşan rakam sayısı 10’dan az ise tahsis kodu ile dosya numarası arasına gelmek üzere yeteri kadar “0” ilave edilerek, tahsis numarası 10 haneye tamamlanır.