Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Sharp’ın 8K Uydu Alıcısı Japonya’da Yayınlanacak Yayınlara Hazır

Japonya'nın NHK TV Kanalı 1 Aralık'ta Süper Hi-Vision 4K / 8K Yayınlarına Başlayacak. Sharp'ın 8K Uydu Alıcısı Japonya'da Yayınlanacak Yayınlara Hazır. 8K Uydu Alıcısı ...

Japonya’nın NHK TV Kanalı 1 Aralık’ta Süper Hi-Vision 4K / 8K Yayınlarına Başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde IFA 2018’de öğrendiğimiz üzere 8K için aslında biz henüz hazır değiliz. Ancak Japonya’da durum bundan farklı görünüyor. Tokyo’daki 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları ile aynı zamana denk gelecek şekilde 8K yayıncılık yapmak isteyen Japon NHK TV Kanalı;  1 Aralık’tan itibaren hibrid 4K / 8K yayınlarını başlatmayı planlıyor.

Bir 8K TV’ye veya projektöre sahip olsanız bile; Super Hi-Vision video sinyalini yakalamak ve işlemek için bir kutuya – box- receiver’a ihtiyacınız olacak. Neyse ki Sharp, 2017’den beri satışa sunduğu 8K TV‘ye bağlanmaya hazır bir Uydu Alıcısı Sunuyor.

8K Uydu Alıcısı

NHK, 2016 yılında Rio Olimpiyatları sırasında teknolojinin bazı test çalışmalarını yaptı, ancak bu büyük bir ticari teknolojinin piyasaya sürülmesinden önce atılması gereken başka adımlar var. HDMI 2.1 gibi yeni standartları destekleyen TV’ler henüz yok (8K TV’ler neredeyse iki yıl önce satışa çıktığında bile bu özellikler henüz hazır değildi).

Görüntülemek için bile uydu alıcısına dört HDMI kablosu ve LC-70X500 Aquos 8K TV için bir yazılım güncellemesi gerektirecek.

Item name

8K Uydu Alıcısı

Release date

Scheduled late November 2018

tuner

BS8K / BS4K / 110 degree CS4K 2 tuners