Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Sipay, Avrupa, ABD ve BAE Hedefiyle Büyümeye Devam Ediyor

Sipay, kurumsal ve bireysel kullanıcılara dijital cüzdan, Sanal POS ve linkle ödeme gibi yeni nesil ödeme sistemleri alt yapısı sağlıyor.

Sipay, Avrupa, ABD ve BAE Hedefiyle Büyümeye Devam Ediyor

 Türkiye’nin yeni nesil ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji şirketi Sipay, faaliyet alanını genişleterek Avrupa, ABD ve BAE açılımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de özellikle pandemi döneminde işletmelerin hızlı ve pratik ödeme işlemleri yapmasını sağladıklarını belirten Sipay Genel Müdürü Semih Muşabak büyüme hedefleri hakkında şunları ifade etti: “Litvanya’da yaptığımız lisans başvurusunun onayıyla birlikte tüm Avrupa’dan gelen ödemeleri ya da Avrupa’ya giden transferleri Litvanya’daki ödeme kuruluşumuz üzerinden yapacağız. Avrupa’nın ardından ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarında yer almayı planlıyoruz” dedi. 

Türkiye’nin yenilikçi finansal teknoloji şirketi Sipay, kurumsal ve bireysel kullanıcılara dijital cüzdan, Sanal POS ve linkle ödeme gibi yeni nesil ödeme sistemleri alt yapısı sağlıyor. Özellikle pandemi döneminde e-ticaret sitesine sahip olmayan kurum, kişilerin ve internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların güvenli ve hızlı ödeme sistemlerine olan ihtiyacına paralel olarak Sipay de büyümeye ve kullanıcı ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya devam ediyor.

Litvanya’yı ödeme sistemleri köprüsü yapacağız

Ödeme sistemlerinin ödüllü şirketi Sipay’in Genel Müdürü Semih Muşabak, büyüme hedefleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Litvanya’da bir yıl önce yaptığımız lisansın kısa bir süre önce gerçekleşen onayıyla birlikte tüm Avrupa’dan gelen ödemeleri ya da Avrupa’ya giden transferleri Litvanya’daki ödeme kuruluşumuz üzerinden yapacağız. Avrupa’nın ardından ABD ve sonrasında da Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarında yer alarak büyümeyi hedefliyoruz.” Faaliyet bölgelerini genişletirken şirket istihdamının da Nisan ayının sonuna kadar %50 oranında artıracaklarını belirten Muşabak, “İTÜ Teknokent’te yeni bir şirket kurduk. Bu şirket üzerinden teknolojimizi yönetecek yeni bir organizasyon yapısı kurguladık. Sipay’e destek olması dışında kurumsal müşterilerimize ve farklı ödeme kuruluşlarına destek olabilecek bir teknoloji şirketi haline getirmeyi ve daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

 Dijitalleşme ve güvenlik birlikte ele alınmalı

Pandemiyle birlikte dijitalleşme süreçleri hızlansa da işletmelerin hala yeterince dijitale entegre olamadığını da ifade eden Muşabak, “Dijital dönüşüm, şirketlerin her adımında teknolojiyi kullanarak müşteri kabulünden herhangi bir evrak imzalama aşamasına kadar tüm süreçlerin dijitale taşınması demek. Sipay olarak büyük ya da küçük işletmelerin öncelikle ihtiyaçlarını analiz ederek nasıl bir platforma ihtiyaçları olduklarını belirliyoruz. Bu noktada üye iş yerlerimize Sipay çözümlerini sağlamadan önce internet sitelerinde güvenlik analizi ve raporlaması yaparak ödeme alt yapısının güvenliğini sağlamak bizim en önem verdiğimiz konulardan biri diyebilirim” dedi.

 


Sipay Hakkında

Ödeme sistemleri alanında dinamik ve yenilikçi bakış açısına sahip olan Sipay, dijital cüzdan alt yapısı, kartlı ve kartsız ödeme, banka havalesi ve diğer alternatif ödeme alma yöntemlerinin tamamını tek bir çatı altında birleştiriyor. Global tecrübeye sahip deneyimli yönetim kadrosu ve uzman Ar-Ge gücüyle 360 derece çözüm sunan Sipay, global yüksek güvenlik standardı olan PCI-DSS sertifikasına sahiptir. Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri alanında hem son kullanıcılara hem üye iş yerlerine kullanımı kolay, güvenilir ve hızlı çözümler sunarak çalışmalarını özverili biçimde sürdürüyor.