Sosyal Medya

Yazılım

Skype web ilk olarak ABD’de ve Birleşik Krallık’ta

Mart ayında Outlook ile entergre olan Skype, Kasım 2014’te duyurusunu yaptığı ‘web için Skype‘ ABD ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunuldu.

Mart ayında Outlook ile entergre olan Skype, Kasım 2014’te duyurusunu yaptığı ‘web için Skype‘ ABD ve Birleşik Krallık’ta kullanıma sunuldu.

Bu yenilikten mevcut ve yeni tüm Skype kullanıcıları faydalanabilecek.

web.skype.com adresinden erişilebecek olan web için Skype, böylece Skype olmayan bilgisayarlarda da kolayca kullanılabilecek. Skype’ın anlık mesajlaşma anlamında ne kadar pay alacağı bilinmez ama Microsoft’un bu konuda da ilerleme kaydetmesini beklemek sanırım yanlış olmaz.

Mobil uygulamalarının yanında yıllardır Windows ve Mac uygulamalarıyla hayatımızda olan Skype, webde daha rahat bir iletişim imkanı sunacak. Microsoft, hem gerçek zamanlı iletişimi bir gerçek olarak kabul ettiğini hem de Skype.com’u ziyaret eden millyonlarca kullanıcının webden erişimi talep ettiğini söylüyor.

Hali hazırda Google arama önerilerine baktığımızda da ‘Skype web messenger‘ gibi bir öneri görüyoruz ve bu da bir talep olduğunu doğruluyor. Internet Explorer, Chrome, Safari ve Firefox gibi modern tarayıcıların hepsiyle web.skype.com üzerinden sorunsuz erişilebileceği belirtiliyor.

Webe özel yeni arayüz

Skype web arayüzünde iki liste (kişiler, konuşmalar) yerine tek bir zaman tüneli görünümü geliştirilmiş. Daha gelişmiş bir arama imkanı sunduğunu söyleyen Skype, tüm iletişim tipleri (görüntülü, sesli, yazılı) için ideal bir ortam sunduğunu belirtiyor. Kullanıcılar eğer isterse tarayıcı bildirimleri de alabiliyor.

Hatırlatsanız Whatsapp de web’e adım atarak sadece mobile bağlı olmaktan öteye geçmişti. Her ne kadar mobil bir çağa doğru ilerlesek de masüstü tarayıcı deneyimimizin göz ardı edilemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk.

Web için Skype, ABD ve Birleşik Krallık’tan sonra önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerde de kullanıma açılacak.