Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Smartpro Teknoloji’den firmalara yeni nesil istihdam yaklaşımı

Bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden Smartpro Teknoloji, istihdamı desteklemek ve Türkiye’nin teknoloji gücüne katkı sağlamak amacıyla özel çözümler sunmaya ve eğitimlerine devam ediyor.

Smartpro Teknoloji’den firmalara yeni nesil istihdam yaklaşımı

40 binin üzerinde mezunla yüzde 86 istihdam başarısı…

Smartpro Teknoloji, yeni nesil istihdam yaklaşımıyla başta gençler olmak üzere teknoloji alanında çalışmak isteyenlerin işe yerleşme süresini hızlandırıyor. Şirketlere ise yetişmiş bilişim uzman kaynağı sağlıyor ve bu uzmanların uzun vadeli çalışabileceği şartları oluşturarak, firmaların uzman kaybı yaşamaksızın teknoloji projelerini kesintisiz sürdürmelerine destek oluyor.

Bilişim sektörünün önde gelen şirketlerinden Smartpro Teknoloji, istihdamı desteklemek ve Türkiye’nin teknoloji gücüne katkı sağlamak amacıyla özel çözümler sunmaya ve eğitimlerine devam ediyor. İstihdama yeni nesil bir yaklaşım getiren Smartpro Teknoloji, bilişim uzmanı ihtiyacı duyan kurum ve şirketlere güçlü mezun veri tabanı ve uzman kadrosu ile destek olurken, bu alanda çalışmak isteyenlerin işe yerleşme süresini kısaltıyor.

Yüzde 86 istihdam oranı

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Smartpro Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Önder Eker, “18 yılda Türkiye’nin bilişim ve yazılım uzmanı kaynağı haline geldik. 40 binin üzerinde uzmanın yer aldığı büyük bir veri tabanımız bulunuyor. Yüzde 86 istihdam oranıyla büyük bir başarıya imza attık. Bugüne kadar 3 bin 500’den fazla kurumsal şirkete yazılım uzmanı kiralama ve seçme yerleştirme çözümleri sunduk. Yazılım Uzmanı kiralama ve seçme yerleştirme çözüm seçeneklerimiz ile kurum ve şirketlerin uzman açıklarını kapatmaya destek olurken, başta gençlerimiz olmak üzere binlerce kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.

Gençlere istihdam, şirketlere tasarruf

Smartpro Teknoloji outsourcing (kiralama) çözümü kapsamında kurum ve şirketlerin aradığı yetkinlikleri karşılayan mezunlarına istihdam yaratırken, şirketlere mali olarak tasarruf sağlıyor. Şirketler bu yolla her yeni teknoloji için Smartpro Bilgisayar Akademisi’nden yüzbinlerce liralık ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olan ve kendini güncelleyen uzmanlarla çalışma imkânı buluyor. Smartpro Teknoloji geniş uzman ağı sayesinde şirketlerin sıkça yaşadığı uzman kaybının da önüne geçiyor. Şirketler böylece bilişim projelerini kesintisiz olarak sürdürebiliyor. Smartpro bünyesinde firmalar için görev yapan yazılım uzmanları, gerekli durumlarda Smartpro’nun üst düzey yazılım profesyonellerinden ücretsiz destek ve danışmanlık alabiliyor.

Bilişim uzmanı arayanlar için hızlı çözüm

Smartpro Teknoloji, şirketlerin kendi bünyesinde istihdam edeceği uzmanlar için ise seçme yerleştirme çözümü sunuyor. Yetkin bilişim uzmanlarına ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüz koşullarında Smartpro, 18 yıldır yetiştirdiği binlerce bilişim uzmanından oluşan Mezun Veri Tabanı üzerinden, adaylar ile işverenleri buluşturuyor. Aynı zamanda istihdam ettiği uzmanları, Smartpro Bilgisayar Akademisi’nin güncel eğitimlerinden indirimli veya ücretsiz olarak faydalandırabiliyor.

Dünyada ilk özelliği taşıyor

Kısa süre önce Metaverse Yazılım Uzmanlığı Programı’nı başlatan Smartpro Teknoloji, şirketlerde outsource olarak çalışan uzmanlarını bu alanda da gelişmeleri için destekliyor. Güçlü içeriğiyle dünyada ilk özelliği taşıyan 700 saatlik program yazılım, ileri yazılı, animasyon, unity ile oyun geliştirme, AR/VR artırılmış gerçeklik, blockchain ve NFT olmak üzere 6 farklı eğitimi içinde barındırıyor. Metaverse eğitimlerinde, güçlü ve güncel içerikler ve sanal gerçeklik gözlükleriyle uygulama imkânı ile deneyimsel bir program sunuluyor. Öğrencilerden iş insanlarına, doktorlardan mimarlara binlerce kişinin ilgi gösterdiği eğitimin sonunda Metaverse’ün yanı sıra 6 farklı alanda da uzman olma imkânına sahip olunuyor.