Sosyal Medya

Kripto Para

Solana, FTX ve Alameda ile bağlarını açıkladı  

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede sektör gelişmelerine yer veriliyor. ABD’de hisse senetleri pazartesi günü, iki Federal Rezerv yetkilisinin Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürme konusundaki tutumunu yinelemesinin ardından düşüşle kapandı.

Solana, FTX ve Alameda ile bağlarını açıkladı

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede sektör gelişmelerine yer veriliyor. ABD’de hisse senetleri pazartesi günü, iki Federal Rezerv yetkilisinin Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürme konusundaki tutumunu yinelemesinin ardından düşüşle kapandı. Yetkililer, Aralık başlarında olası bir kademeli artış konusunda iyimser olmalarına rağmen, Merkez Bankası’nın enflasyonu %2 hedefiyle tutarlı seviyelere indirme kararlılığını sürdüreceğini vurguladılar.

Kripto para piyasalarında işler biraz çözülüyor gibi görünüyor. Başlıca kripto para birimleri, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun FTX çöküşünden etkilenen sektör oyuncuları için bir kurtarma fonu başlatmayı planladığını açıklamasının ardından Pazartesi günü ralli yaptı. Bitcoin, son 24 saat içinde %4,6’lık bir toparlanmanın ardından 16,5 bin dolar seviyesinin üzerinde daha sağlam bir zemin oluşturdu. Ethereum, aynı aralıkta %5,6 artışla Bitcoin’i geride bıraktı ve 1.200 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Orta-büyük hacimli altcoinler yeşile döndü ve QNT, benzer bir dönemde %28’lik muazzam bir artışla lider oldu.

 

Birçok kripto projesi FTX çöküşüyle sorunlar yaşarken, Solana birçok projeden daha büyük bir darbe aldı. Pazartesi günü güncellenen bir blog gönderisinde Solana Vakfı, Bankman-Fried’in kripto imparatorluğuyla olan mali bağlarını özetliyor. Bu gönderi göre FTX platformunda yaklaşık 1 milyon dolar değerinde varlığın takılıp kaldığını açıklıyor. Solana ekibi ayrıca DEX proje serumundan 3,43 milyon FTT tokeni (%-92,8’de 7 günlük kayıp) ve 134,54 milyon SRM tokeni (% -62,4’te 7 günlük kayıp) ile birlikte yaklaşık 3,24 milyon FTX hissesine sahip. Ayrıca Solana Vakfı’ndan 50,5 milyon SOL, FTX ve Alameda Research tarafından satın alındı, ancak önemli bir kısmı 2028’e kadar uzanan aylık kilit açma programlarında kilitlendi.