Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Sony, 19 Milyondan fazla PS5 Sattı!

Geride bıraktığımız son çeyrek rakamlarına göre sadece 2 milyon adet satış yapan Sony'nin tedarik sorunlarının üzerinden gelemediğini gösteriyor. İşte detaylar...

Sony, 19 Milyondan fazla PS5 Sattı!

Geride bıraktığımız son çeyrek rakamlarına göre sadece 2 milyon adet satış yapan Sony’nin tedarik sorunlarının üzerinden gelemediğini gösteriyor. İşte detaylar…

Sony, 2021’in son çeyreğinde (Q4) sadece 2 milyon PlayStation 5 sattığını ve toplam satış adedini 19.3 milyona çıkardığını duyurdu. Bu sayılar, geçen yılın aynı çeyreğindeki 3.3 milyon adede göre önemli ölçüde düşüşü temsil ediyor.

Şirket, üçüncü çeyrekte 7,9 milyona kıyasla 14,5 milyon birinci taraf oyunu da dahil olmak üzere, bir yıl önceki 61,4 milyona kıyasla 70,5 milyon PS4/PS5 oyunu satarak oyun satışlarını artırmayı genel anlamda başardı.

Genel olarak, Oyun ve Ağ Hizmetleri (GSN) bölümü bu çeyrekte geçen yıla göre biraz artarak 665 milyar yen (5,1 milyar $) kazandı. 2021 yılının tamamı için satışlar ise sabit kaldı, 2020’ye göre sadece yüzde 2 artış olunca ve kârlar da çok az değişiklik göstermiş oldu.

Sony, 19 Milyondan fazla PS5 Sattı!

Bu rakamlar, PS5’in satışlarda PS4’ün daha da gerisine düştüğü ve aynı anda PS4’ten 3,1 milyon daha az sattığı anlamına da geliyor. Sony bunun yaklaşmakta olduğu konusunda yatırımcılarını da zaten uyarmıştı ve satış eksikliğini müşteri talebine değil, devam eden çip sıkıntısı nedeniyle yeterli sayıda ünite üretememesine bağladı.

İyi haber şu ki, Sony işlerin hızla düzelmesini bekliyor.

Daha iyi parça tedariği ve üçüncü taraf oyunlarının daha yüksek satışları nedeniyle, önümüzdeki çeyrekte satışlarda yüzde 34 artışla 929 milyar yen (7.13 milyar $) olacağını tahmin ediyor.

Sony ayrıca Haziran ayında Xbox Game Pass’i üstlendiği PlayStation Plus Extra ve Premium’u piyasaya sürüyor. PS Plus abone seviyeleri sabit kalırken, yeni katmanlar önümüzdeki çeyrek ve sonrasında abone çekmeye yardımcı olabilir.