Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone NFC’sini WWDC’de daha kullanışlı hale getirebilir

iPhone NFC Özellikler çok daha kullanışlı hale gelebilir. WWDC 2019'da bunun en güzel örneklerini görebiliriz. Apple özellikle NFC'ye odaklı.

Apple, iPhone NFC’sini çok daha geliştirilmiş özellikler ile donatıyor.

iPhone NFC özellikleri geliştiriliyor, gelen bilgilere göre uygulamalar çok çeşitli akıllı kartları ve veri yollarını destekleyecek.

Apple ve NFC özelliklerini iPhone 6 modeli ile birlikte kullanıma sunmaya başladı ancak bu özellik kısıtlı kullanımlara sahip oldu. Apple Pay’de geçerli oldu desek daha doğru. Ancak bu yılki WWDC 2019 etkinliğinde şirketin ajandasında bir çok özellik var. 9to5Mac ekibi ve Steve Troughton-Smith’in iddalarına göre geliştirici dostu güncellemelere sahip olmak için Haziran ayındaki etkinliği beklememiz gerekecek. Zira NFC konusunda ciddi yükseltmeler de bunun bir parçası.

iPhone NFC

Uygulama geliştiricileri nihayet ISO 7816 (Genellikle kimlik ve Erişim Kartları için kullanılır), FeliCa (Japonya’nın tab tabanlı sistemi) MiFare (Popüler Toplu Taşıma formatı) tabanlı NFC etiketlerini okuma seçeneğine sahip olacak. Bu ne anlama geliyor derseniz? Özetle!

iPhone’unuzu hem ofisinize girmek için hemde birçok şehirdeki otobüslere binmek için kullanabilirsiniz demek.

Apple’ın WWDC’deki iOS ve macOS’a yönelik niyetleri hakkında hala pek fazla bilinmeyenler var. Donanım haberleri, aynı zamanda gizemini koruyor. Kaynaklar gösterişli olmayabilecek donanım değişiklikleri işaret ediyor ancak cihazlarınızı nasıl kullandığınız üzerinde ise; daha geniş kapsamlı bir etki yaratabilecek gerçekten işlevsel gelişmelerin olacağını tahmin etmek çokta zor değil.