Sosyal Medya

Genel

Sony Cyber-shot® RX Fotoğraf Makineleri Serisinin Yeni Üyesi RX100 V’yi Tanıttı

Sony RX100 V dünyanın en yüksek af hızına, en yüksek sayıda af noktasına ve en yüksek kesintisiz çekim hızına sahip fotoğraf makinesi.

RX100 V modeli dünyanın en yüksek af hızına, en yüksek sayıda af noktasına ve en yüksek kesintisiz çekim hızına sahip kompakt fotoğraf makinesi.

Yeni fotoğraf makinesi, günümüzün kompakt fotoğraf makinesi pazarına yeni bir AF performansı ve hız düzeyi getiriyor. Makine, 0,05 saniye ile dünyanın en yüksek AF yakalama hızına ve karenin yaklaşık yüzde 65’ini kaplayan 315 noktalı sensör üzerinde en yüksek sayıda AF noktasına sahip Hızlı Hibrit AF sistemi ile donatıldı. Fotoğraf makinesi, ayrıca AF/AE takibi ile 150 kesintisiz çekime kadar tam 20,1MP (yaklaşık efektif) çözünürlükte 24 fps’e varan hızlarda kesintisiz çekim de yapabiliyor. Bu, kompakt fotoğraf makinelerinde dünyanın en yüksek hızı anlamına geliyor.

RX100 V, DRAM yongalı yeni geliştirilmiş 1.0-tip yığılı Exmor RS™ CMOS sensörü, bir ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70 mm F1.8 ila 2.8 büyük diyafram açıklıklı objektif ve işlem hızını maksimize eden, ara belleği genişleten ve özellikle de yüksek ISO ayarlarında görüntü kalitesini optimize eden yeni ön uç LSI yongalı geliştirilmiş bir görüntü işleme sistemi ile donatıldı. Fotoğraf makinesi aynı zamanda piksel gruplamasız tam piksel okuma ile 4K video kaydı, genişletilmiş kayıt süresi ile 960fps’ye kadar süper yavaş çekim kayıt ve daha fazla yeteneği de içeriyor.

Hızlı Odaklama, Hızlı Çekim

Sony’nin RX100 serisi fotoğraf makinelerinde bir ilk olan yeni RX100 V modelinde, odak düzlemi aşama algılamalı AF ile kontrast algılamalı AF’nin avantajlarını bir araya getiren Hızlı Hibrit AF sistemi bulunuyor. Bu, fotoğraf makinesinin 0.05 saniye kadar kısa bir sürede odağı kilitlemesine imkân veriyor.2 Yüksek hızlı odaklama, sensörün yüzde 65’ini kaplayan 315 adanmış AF noktasını mükemmel şekilde tamamlayarak kullanıcının istediği nesneyi öngörülemeyen yönlerde hızlıca hareket ettiğinde dahi yüksek hız ve doğruluk ile çekmesini sağlıyor.

Ayrıca, işlem hızı da, fotoğraf makinesinin BIONZ X™ görüntü işleme motorunu mükemmel şekilde destekleyen ön uç LSI’ın eklenmesi ile önemli ölçüde geliştirildi. Bu iki bileşen, güçlü AF sistemi ile bir araya gelerek fotoğraf makinesinin AF/AE takibi ile 150 kesintisiz çekime kadar tam 20,1MP (yaklaşık efektif) çözünürlükte 24 fps’e varan hızlarda kesintisiz çekim yapmasına imkân veriyor. Bu yüksek hızlı çekim modunda çekimler arasında vizördeki kararmanın minimize edilmesi de fotoğrafçının hızlı hareketi takip etme ve o önemli anı yakalama becerisini önemli ölçüde arttırıyor. Ayrıca, yüksek hızlı modlarda, sessiz çekim yapma imkânı da mevcut.

Yeni RX100 V’nin AF performansındaki diğer iyileştirmeler arasında, fotoğraf makinesinin kesintisiz ve tek çekimli AF modları arasında otomatik olarak geçiş yapmasına izin veren AF-A modunun eklenmesi de yer alıyor. Kullanıcılar, çekimi kadraja alırken aynı zamanda kesintisiz AF ve aşama algılamalı AF alanlarının ekran üzerinde canlı şekilde görüntülenmesini isteyip istemediklerini de manuel olarak seçebiliyorlar.

RX100 V’de, hızlı hareket eden süjelerde yaygın olarak yaşanan “jöle etkisini” minimize eden, yüksek hızlı bir Bozulmayı Önleyen Deklanşör (1/32000 saniye maksimum hız) de bulunuyor. Bu yüksek deklanşör hızı, aynı zamanda fotoğraf makinesinin EV19’a varan parlaklık düzeylerinde geniş diyafram açıklığı ile net, belirgin görüntüler çekmesine izin veriyor. Geniş diyafram açıklığı ile yüksek deklanşör hızında yapılan çekimler, en zorlu, parlak ışık koşullarından bazılarında fotoğrafçı ve videografikerlerin nesnelerin son derece odaklı ve arka planların bulanık olduğu harika içerikler çekmesini mümkün kılıyor.

RX100 V’de ilk defa, kullanıcılar Odak Büyütücülü bir modda çekim yaparken ilk büyütme oranını serbestçe seçebiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda Odak Büyütücü lokasyonu için “odak noktası” ve “görüntüleme merkezi” arasında seçim de yapabiliyorlar.

Profesyonel Film Fonksiyonelliği

Hızlı Hibrit AF ile odak alanı aşama algılamalı AF sensörü, 4K film çekiminin katı odaklama gereksinimlerini dahi karşılayan doğru odaklama ve takip performansını sağlıyor. AF sürücü hızı ve AF takip hassasiyeti de menü sistemi üzerinden ayarlanabiliyor ve kullanıcılara odaklama tercihleri temelinde bolca esneklik sağlıyor.

4K modunda,6 yeni RX100 V, 4K videonun en ince detaylarının dahi minimal hare ve karelenme ile çekilmesini sağlamak üzere, piksel gruplamasız tam piksel okumadan yararlanıyor. Bu yüksek kaliteli sonuçlar, video çekimi sırasında 4K kayıtta 100 Mbps’e, Full HD çekimde ise 50 Mbps’e kadar yüksek bit hızında kayıt yapan XAVC S kodeği sayesinde sağlanıyor.

Profesyonel düzeydeki diğer video özellikleri arasında, Picture Profile, S-Log2 /S-Gamut, 100p HD Full HD modu ve daha fazlası yer alıyor. Kullanıcılar, aynı zamanda kaydedilen videodan manuel olarak bir kare seçerek bunu 4K çekim sırasında 8MP veya HD çekim sırasında 2MP fotoğraf dosyası olarak kaydetme becerisine de sahipler.

RX100 V, standart hızdan 40 kata kadar daha düşük hızlarda süper yavaş çekim video kaydedebilirken bunu RX100 IV modelinin iki katı bir süre boyunca gerçekleştirebiliyor. Bu uzatılan süre, kullanıcıların bir dizi yüksek hızlı, geçici aksiyon anını inanılmaz detay, çözünürlük ve netlik ile çekmesine imkân veriyor.

Kullanıcılar, video kayıt butonunu, butona basıldığında kaydı başlatan ‘başlatma tetiği’ veya butona basılana kadar görüntü kaydı yapan ‘bitirme tetiği’ olarak kullanma seçeneği ile kaydı hareket halindeki nesnenin hızına göre optimize edebilmek için çekimden önce, 960fps, 480fps ve 240fps kare hızları ve 50p ve 25p oynatma formatları arasından seçim yapabiliyorlar.

Premium Performans

Elektronik vizör (EVF), kullanıcının tercihine göre rahatlıkla fotoğraf makinesinin gövdesine geri çekilip açılırken ZEISS® T* kaplamalı optik elemanlara sahiptir.

Aynı zamanda Wi-Fi® ve NFC™ uyumlu olan yeni fotoğraf makinesi, Sony’nin genişleyen PlayMemories Camera Applications yelpazesine de dâhil oluyor. Bu uygulamalarla ilgili daha fazla bilgi için www.sony.net/pmca adresini ziyaret edebilirsiniz.

RX100 serisi fotoğraf makineleri için ayrı bir aksesuar olarak temin edilebilen yeni bir sualtı kılıfı (model MPK-URX100A) da temin edilebilecek. Sadece RX100 fotoğraf makinelerine uyacak şekilde tasarlanan kılıf, 40 metre derinliğe kadar etkili. Yeni Sony Cyber-shot® RX100 V (model DSC-RX100M5) kompakt fotoğraf makinesi ve MPK-URX100A sualtı kılıfı, Kasım 2016’dan itibaren temin edilebilecek.