Sosyal Medya

Donanım

Sony G Lens Serisi, üç yeni yüksek performanslı modelle genişledi!

FE 50mm F2.5 G (model SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G (model SEL40F25G) ve FE 24mm F2.8 G (model SEL24F28G) model lenslerin üçü de yüksek...

Sony, Full Frame Lens Serisini Üç Yeni Yüksek Performanslı G Lens ile Genişletiyor

Yeni 50mm, 40mm ve 24mm lensler, Nefes Kesen Görüntü Kalitesi ile Sezgiye Dayalı Kullanım Kolaylığını bir araya getiriyor…

Sony, etkileyici E-mount serisini üstün nitelikli üç Sony G Lens ile genişleterek kullanıcıların beğenisine sunuyor. FE 50mm F2.5 G (model SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G (model SEL40F25G) ve FE 24mm F2.8 G (model SEL24F28G) model lenslerin üçü de yüksek görüntü kalitesi ve muhteşem bokeh efektini kompakt tasarımlarda birleştiriyor. Lensler hem fotoğrafçıların hem de video içerik üreticilerinin olağanüstü çekim performansı ve mobilitede kolaylık arayışına cevap veriyor.

Lensler, bir Sony full frame fotoğraf makinesi ya da APS-C ile eşleştirilerek kullanıldıklarında yüksek çözünürlük, sezgisel kullanım, hızlı, hassas ve sessiz otomatik netleme özelliklerini en verimli şekilde ortaya koyuyor. Bu üç lens, enstantane çekimler, portre ve manzara çekimleri de dahil olmak üzere çok geniş yelpazede kullanım için ideal bir set oluşturuyor.

Sony G Lens Serisi, üç yeni yüksek performanslı modelle genişledi!

Sony Europe Dijital Görüntüleme Ürün Pazarlama Direktörü Yann Salmon Legagneur, konuya ilişkin açıklamasında, “Sony olarak, içerik üreticilerin dünyanın güzelliklerini yakalayabilmeleri için ihtiyaç duydukları araçları üretmek üzere sürekli inovasyonlar yapıyoruz. Mükemmel çözünürlük ve büyüleyici bokeh efektini kompakt ve sofistike bir tasarımda bir araya getiren FE 50mm F2.5 GFE 40mm F2.5 G ve FE 24mm F2.8 G kullanıcılara, aynı sahnenin farklı perspektiflerini yakalayabilecek lenslere sahip olma keyfini deneyimleme fırsatı sunuyor.”

Bu üç temel lensten her biri, farklı odak uzaklıkları ile her tür çekim için uygun olan çekim formatını sağlıyor; 50mm portreler için, 40mm enstantane fotoğraf ya da film çekimi için en uygun lens olurken, 24mm de manzara çekimleri için ideal bir tercih olma özelliğini sağlıyor. Mükemmeli arayan içerik üreticileri için sezgisel kullanım kolaylıkları ve üstün üretim kaliteleriyle bu üçlü, mükemmel bir lens seti oluyor.

Sony G Lens Serisi, üç yeni yüksek performanslı modelle genişledi!

Dahası, lenslerin üçü de aynı boyutlardadır (68mm çap x 45mm), hepsinin filtre çapı aynıdır (49mm), ağırlıkları (FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g ve FE 24mm F2.8 G 162g) ve dahili odakları hemen hemen aynıdır; bu sayede lens değişimi, gimbal kullanırken bile kolaydır. Aynı şık dış tasarıma sahip bu lensler, odak uzaklıkları hızlı değişime imkân verecek şekilde açıkça işaretlenmiştir.

Kompakt bir tasarımda yüksek çözünürlük

FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G ve FE 24mm F2.8 G lensler, kompakt ve hafif oluşlarına rağmen bir G Lens’in yüksek görüntü kalitesini de sunarlar. Görüntü kalitesi, yüksek çözünürlük sunan ve renk bulanıklığını bastıran asferik parçalar ve ED (Ekstra Düşük Dağıtmalı) cam parçalar  içeren en ileri optik teknolojisi sayesinde elde eder. Asferik parçalar, sığ alan derinliği ile en geniş diyafram açıklığında bile görüntünün her köşesinde yüksek çözünürlük performansı sağlar. Böylece, kullanıcılar kompakt bir tasarım kullanarak yüksek çözünürlükte çekim yapmanın keyfini çıkarabilir.

G lensin çarpıcı bokeh’i, dairesel bir diyaframın optimizasyonuyla ve tüm lenslerin en uç odak uzaklığında elde edilir (F2.5’te 50mm, F2.5’te 40mm ve F2.8’de 24mm).

Optimum mobilite için özenle tasarlanan her üç lenste; her yere uyacak kadar kompakt ve hafiftir. Her manzaraya ya da özneye uygun değiştirilebilir lenslere sahip olmanın avantajlarını sunan bu üçlü set, full frame veya APS-C bir gözdeyle, gimbal ile ya da daha kapsamlı bir araçla portre; manzara, enstantane ya da film çekimi yaparken boyut ve ağırlık mükemmel biçimde dengeler.

Odak uzaklıkları

Portreler ve enstantane fotoğraf ya da film çekimleri için mükemmel olan 50mm görüş açısının yanında FE 50mm F2.5 G, 0,35m (AF) /0,31m (MF) minimum netleme uzaklığına ve 0,18x (AF) / 0,21x (MF) maksimum büyütme oranına sahiptir; bu sayede, çok çeşitli sahneler ve farklı özne çekimleri için idealdir.

FE 40mm F2.5 G’un 40mm’lik görüş açısı; 0,28m (AF) / 0,25m (MF) minimum netleme uzaklığı ve 0,20x (AF) / 0,23x (MF) maksimum büyütme oranıyla enstantane fotoğraf ya da film çekimleri için doğru seçimdir. Özellikle film çekimlerinde tercih edilen 40mm görüş açısı, doğal görüş alanına karşılık gelir. Fotoğraflarda da 40mm, öznelerin arka plandan ayrışıp öne çıkmasını sağlar.

24mm’lik geniş görüş açısıyla FE 24mm F2.8 G lens; arka planın dahil olduğu gimballi ya da tutamaçlı selfie çekimleri için mükemmeldir. Ayrıca; 0,24m (AF) / 0,18m (MF) minimum netleme uzaklığı ve 0,13x (AF) / 0,19x (MF) büyütme oranıyla bulanık arka planlara sahip yakın çekimler yapabilirsiniz.

Yüksek kullanım kolaylığı ve güvenilirlik

Kompakt boyutlarına rağmen lensler, ideal kullanışlılık için bir odak sabitleme düğmesine; netleme modu anahtarına, diyafram açıklığı halkasına ve tıklamalı diyafram açıklığı anahtarına sahiptir. Netleme sabitleme düğmesi, fotoğraf makinesi menüsünden kişiselleştirilebilir ve kullanıcının tercih ettiği bir fonksiyona atanabilir. Diyafram açıklığı halkası, fotoğraf ya da film çekerken diyafram açıklığını fotoğraf makinesi gövdesinden kontrol etmeye kıyasla daha sezgisel ve doğrudan müdahale hissi verir. Diyafram açıklığı aynı zamanda, film çekerken tıklamalı diyafram açıklığı anahtarı kullanılarak kapatılabilen değiştirilebilir durak noktalarına sahiptir. Bunlara ek olarak, Doğrusal Yanıtlı MF sayesinde netleme halkası; manuel netleme yaparken hassas ve doğrusal şekilde yanıt verir, böylece fotoğrafçının niyetini gecikmeden gerçekleştirip; ince odak ayarlamalarına olanak tanıyarak anında ve sezgisel kontrol hissi sağlar.

Alüminyum dış kaplama ve oyma Sony logosu hem birinci sınıf, sofistike bir görünüm sunarken hem de daha fazla mukavemet ve dayanıklılık sağlar. Parasoleyin ve mercek çerçevesinin üzerindeki filtre yivleri eşittir (49mm), bu da hem parasoleye hem de mercek çerçevesine aynı kapak ve filtrenin takılabilmesine olanak verir. Lensler aynı zamanda her türlü dış ortamda kullanılmalarını mümkün kılacak şekilde toza ve neme dayanıklı olarak tasarlanmıştır.

Hızlı, hassas ve sessiz otomatik netleme

FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G ve FE 24mm F2.8 G’de, öznenin hareketinde ani değişimler olsa bile korunabilen kusursuz takip performansıyla hızlı ve hassas otomatik netleme (AF) sunan iki doğrusal motor bulunur; bu da lensleri hareketli özne çekimleri için ideal kılar. AF aynı zamanda sessizdir, dolayısıyla hem fotoğraf hem de film çekiminde kullanılabilir.

FE 50mm F2.5 G, FE 40mm F2.5 G ve FE 24mm F2.8 G lensler; Haziran 2021’den itibaren çeşitli Sony yetkili satıcılarında satışa sunulacak.

Söz konusu üç lens hakkında ayrıntılı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz: