Sosyal Medya

Donanım

Sony sıkıntılı başlayan PS5 Ön Sipariş süreci için özür diledi

Sony sıkıntılı başlayan PS5 Ön Sipariş süreci için özür diledi. Sony'nin oldukça fazla satış beklediği PS5 için kötü bir başlangıç...

Sony, başarısız PlayStation 5 ön sipariş süreci için özür diledi!

Şirket önümüzdeki günlerde daha fazla konsol satışa sunacak! Sony’nin PS5 fiyatlarını ve cihazların ne zaman teslim edileceğini, satışa sunulacağını duyurmasıyla birlikte, ön sipariş sürecini de başlatmıştı. Ancak görünen o ki bir çok müşteri ön sipariş verme sürecinde sıkıntılar çekmiş…İşte detaylar…

Bir PlayStation 5 ön siparişi vermeye çalışırken zor zamanlar mı geçirdiniz ? Muhtemelen bunu yaşana bir tek sen değilsin. Sony, hatalı PS5 ön siparişleri için özür diledi ve sürecin “çok daha sorunsuz olabileceğini” belirtti.

 “Önümüzdeki birkaç gün” içinde daha fazla konsolun ön sipariş verilebileceği ve perakendecilerin müşterilere bu ekstra birimlerin ne zaman mevcut olacağını söyleyeceği sözünü verdi.

Sony, “yıl sonuna kadar” daha fazla PS5 ünitesi geleceğini söyledi.

Sony, konsol için ön siparişleri etkili bir şekilde başlattı. Bunların 17 Eylül’de satışa sunulması gerekiyordu, ancak birçok perakendeci PS5 vitrin etkinliği sona erdikten kısa bir süre sonra ön siparişlere başladı – birçok oyuncu hazırlıksız yakalandı ve Ön sipariş  sistemini kaçırdı. Gizmodo, Amazon’un müşterileri PS5 birimlerini lansman gününde alamayabilecekleri konusunda uyardığı için bireysel perakendecilerin kendi baş ağrıları olduğunu da belirtti.  Bu arada perakendecilerin siparişleri iptal ettiğine dair raporlar da görüldü.

Microsoft, 22 Eylül’de belirli bir saatte (11:00 Doğu) başlayan Xbox Series X ve S ön siparişleriyle daha koordineli bir kampanya düzenledi ve bu programa göre mağazaları da düşündü.

Bu, konsol üreticilerinin bir dereceye kadar sahip olmak istediği bir sorundur – PS5 talebinin yüksek olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Yine de, Sony’nin en önemli ürünlerinden biri için satış için en iyi başlangıç ​​değil.


Sony’nin PS5 Ön Sipariş süreci için özür dilemek zorunda kalması