Sosyal Medya

Otomobil

Sony Vision-S adlı Elektrikli Konsept Otomobilini Duyurdu

Sony Vision-S adlı Elektrikli Konsept Otomobilini Duyurdu. Japon teknoloji devi Sony sonunda kendi otomobilini satmayı planlıyor mu?

Sony Vision-S Consept EV CES 2020

Sürpriz bir duyuruda Sony’den geldi.  Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) açılış konuşması sırasında Vision-S adlı elektrikli bir konsept otomobili duyurdu.

Şirketin otomobilin CMOS sensörü ve otomobilin içinde ve dışındaki nesneleri ve insanları doğru bir şekilde algılamak için bir TOF (uçuş süresi) sensörü de dahil olmak üzere toplam 33 sensöre sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, çarpışmadan kaçınmak ve güvenli bir mesafe ve hızda sürmek için aracın etrafındaki alanı ölçmek ve haritalamak için bir Katı Hal LiDAR teknolojisi kullanıyor.

Spesifikasyon sayfasına göre, Vision-S saatte 0-100 km’den sadece 4.8 saniyede çıkabilir. Karşılaştırma açısından, Tesla 3‘ün en üst değişkeni bu hızı 3,4 saniyede çıktığını söyleyebiliriz.

Aracın eğlence sisteminden daha fazla keyif almak için ön panele bir panaromik ekran da eklenmiş. Ayrıca araçtaki her koltukta Sony’nin 360 reality audio surrond ses teknoloji eklenmiş.

Sony elektrikli otomobil üretmeyi deneyen ilk otomobil sektörü dışındaki cihaz üreticisi şirket değil aslında. Benzer şekilde Çinli şirketlerinde bu yönde denemeleri oldu ancak finansal sebeplerden bu başarıyla sonuçlanmadı.

Japon teknoloji devi sonunda araba satmaya başlamak istiyor olabilir mi? Kısa sürede bunu söylemek zor ancak dünyanın en önemli otomobil üreticilerine elektrikli otomobillerde kullanılacak sensörleri ve aksesuarları üreteceği kesin.