Sosyal Medya

Genel

Sony’den yeni satın alma!

Sony, optik arşivleme teknolojisi üzerine çalışmalar yapan Optical Archive Inc. (OAI) şirketini bünyesine kattı.

Sony, önemli bir satın almaya imzasını attı.

Sony, veri merkezlerinin taleplerini göz önünde bulundurarak optik arşivleme teknolojisi üzerine çalışmalar yapan Optical Archive Inc. (OAI) şirketini bünyesine kattı. Bu birleşme ile birlikte “soğuk depolama” (cold storage) ihtiyacı için yeni optik disk kütüphane sistemlerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Daha önce sosyal medya devi Facebook’un veri merkezinde yöneticilik yapmış olan Frank Frankovsky tarafından 2014 yılında kurulan Optical Archive, düşük maliyetle son derece dayanıklı ve düşük enerji kullanımı sağlayan depolama çözümleri üzerine çalışmalar yapıyordu.

Özellikle bulut depolama çözümleri sunan veri merkezleri, depoladıkları belge ve dokümanları her ne kadar kullanıcılar nadir olarak kullanıyor olsalar bile yasal olarak uzun bir süre boyunca muhafaza etmek zorundalar. Neredeyse “petabayt” ile ifade edilebilecek depolama alanına ihtiyaç duyan bu tür veri merkezi firmaları için depolama çözümünün düşük maliyetli ve enerji dostu olması büyük önem taşıyor.

Optical Archive Inc. (OAI) şirketini kurmak için Facebook’daki görevinden ayrılan Frank Frankovsky, Facebook’un geçtiğimiz yıl yaklaşık 10.000 Blu-Ray diskten oluşan bir soğuk depolama kabini inşa etmesinde kısmen görev almıştı. Kurulan bu sistem, sabit disk kullanan bir depolama birimine kıyasla yüzde 50 daha az maliyetli olmasına karşın yüzde 80 daha az enerji kullanıyordu. Sony ve Optical Archive Inc. birlikteliğinin amacı soğuk veri depolamak için Blu-Ray disklerin kullanıldığı üniteler geliştirmek.

Optical Archive Inc. (OAI) şirketini kurmak için Facebook’daki görevinden ayrılan Frank Frankovsky, “OAI olarak yetenek ve deneyimlerimizi, Sony’nin mükemmel optik mühendisliği ile birleştirerek müşterilerimize bu tarz yenilikçi depolama çözümleri sunacağız” dedi.