Sosyal Medya

Donanım

Sony’e dünyaca ünlü TIPA’dan 4 Yeni Ödül

Sony, İspanya merkezli Teknik Görüntüleme Basını Derneği (Technical Image Press Association) tarafından düzenlenen 2023 TIPA Ödülleri’nde, En İyi Full Frame Profesyonel Kamera ve En İyi Profesyonel İçerik Oluşturucu Kamera ödülleri dahil olmak üzere toplam 4 farklı kategoride ödüle layık görüldü. 

Sony’e dünyaca ünlü TIPA’dan 4 Yeni Ödül

 

Sony, İspanya merkezli Teknik Görüntüleme Basını Derneği (Technical Image Press Association) tarafından düzenlenen 2023 TIPA Ödülleri’nde, En İyi Full Frame Profesyonel Kamera ve En İyi Profesyonel İçerik Oluşturucu Kamera ödülleri dahil olmak üzere toplam 4 farklı kategoride ödüle layık görüldü. 

Sony, fotoğraf ve görüntüleme sektörüne getirdiği inovatif çözümlerin mevyesini 2023 TIPA Ödülleri’nde aldı. Japon devi, İspanya merkezli Teknik Görüntüleme Basını Derneği (Technical Image Press Association – TIPA) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen organizasyondan dört ödülle döndü.

Alpha 7 RV ile “En İyi Full Frame Profesyonel Kamera” ve ZV-E1 ile “En İyi Profesyonel İçerik Oluşturucu Kamera” ödüllerine uzanan Sony, FE 50mm F1.4 GM ile “En İyi Standard Prime Lens”, FE 20-70mm F4 G ile de “En İyi Standard Zoom Lens” başarılarına layık görüldü.

Sony Alpha 7R V

En İyi Full Frame Profesyonel Kamera: Sony Alpha 7R V

Alpha 7R V, özellikler ve işlevler konusunda çıtayı yükselten son derece duyarlı ve esnek yapısı sayesinde profesyonel fotoğrafçıların ihtiyaçlarını en optimal şekilde karşılamasıyla TIPA editörleri tarafından oybirliğiyle ödülleri topladı.

Aynı zamanda 61 MP full frame sensör, 8K video kaydı ve 8 kademeli görüntü sabitleme sisteminin yanı sıra gelişmiş yapay zeka destekli otomatik odaklama sistemi ile birçok nesnenin hareketini izleme ve tahmin etmede benzeri görülmemiş bir doğruluk ve hız sunmasıyla beğenileri topladı.

Exmor R BSI ve BIONZ XR işlemcisi sayesinde Alpha 7R V, 15 duraklı olağanüstü bir dinamik aralığa ve genişletilmiş düşük ışık kapasitesine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Hızlı ve anlık fotoğraf çekimlerinde, tam zamanlı AE/AF ile 583 adede kadar ardışık sıkıştırılmış RAW kare için tam çözünürlükte 10 fps yakalama imkanı sunan Sony Alpha 7R V, JPEG gibi tek seri çekim modunda ise tek tıklamayla 1000 kare yakalama özelliğiyle harika bir görüntü veriyor.

Sony ZV-E1

En İyi Profesyonel İçerik Oluşturucu Kamera: Sony ZV-E1

Hem sabit hem de hareket halinde içerikler üretirken bir ekibe veya post proses işlemine duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran ZV-E1, kompakt tasarımı ile zorlu içerik üreticileri için ideal bir seçim oluyor. Hareketli nesneleri izlemek için yeni Al işlevleri sunan bu ürün, birden fazla nesne etkileşimini idare edebiliyor ve çok sayıda sinematik vlog ayarı aracılığıyla görsel efektler ve ruh halleri için ayarlanabiliyor. Kontrol seçeneklerine kamera üzerindeki dokunmatik ekran üzerinden ve akıllı telefonlar aracılığıyla uzaktan kolayca erişilebiliyor. Dinamik Aktif Modu, sunduğu yüksek stabilizasyon sayesinde kullanıcıların elde yapılan çekimlerdeki özgürlüğünü arttırıyor. Ayrıca AI çipi ile görüntüyü akıllıca kırparak nesnenin her zaman ilgi odağı haline getirilmesine olanak tanıyor. Çok sayıda bağlantı seçeneği, USB bağlantısı üzerinden canlı yayın yapmayı da içeriyor. Yerleşik 3 kapsüllü mikrofon, yön değişimlerini kapsıyor ve manuel olarak veya otomatik algılamayla ayarlanabiliyor. Ayrıca Sony Creators’ Cloud ekosistemine erişimi ile kullanıcılara bulut tabanlı düzenleme ve medya paylaşımı olanağı sağlıyor.

Sony FE 50mm F1.4 GM

En İyi Standard Prime Lens: Sony FE 50mm F1.4 GM

Süper hızlı f/1,4 maksimum diyafram açıklığı sunan bu prime lens, düşük ışık ve samimi çekimlerdeki yüksek performansıyla öne çıkıyor. 11 bıçaklı diyaframı ve 40,6 cm yakın odaklama kapasitesiyle bu G Master lens, şaşırtıcı derecede pürüzsüz arka planlar ve zengin bokeh sunabilen genel amaçlı bir lens olarak fotoğrafçıların farklı ihtiyaçlarına çözüm sunuyor. Toza ve neme dayanıklı yapı, dikişlere, düğmelere ve anahtarlara özel önem verirken flor ön eleman kaplaması da lensi zorlu koşullardan koruyor. Tüm Sony G Master lenslerde olduğu gibi, özel öğeler sapmaları ve bozulmayı en aza indirirken olağanüstü çözünürlük, keskinlik ve gelişmiş netlik ve renk doğruluğu sağlıyor. İki odak tutma düğmesi ve ince odak kontrolü için Doğrusal Tepkili manuel odak halkası dahil olmak üzere, fotoğrafçılık için olduğu kadar video için de ideal olmasını sağlayan yeni tasarım ve kontrol özelliklerinden etkilenen TIPA editörleri, Sony FE 50mm F1.4 GM’yi bu ödüle layık gördü.

Sony FE 20-70mm F4 G

En İyi Standard Zoom: Sony FE 20-70mm F4 G

 

Modern lensler, fotoğrafçıların ihtiyaçlarının yanı sıra vlog dahil video ihtiyaçlarını da karşılamalıdır. Sony FE 20-70mm her iki ihtiyacı da karşılıyor ve aynı zamanda evrensel 24-70mm yakınlaştırmayı kısa uçta çok kullanışlı bir 20mm’ye genişleten mükemmel bir genişten normale lens görevi görüyor. Videograflar için, geniş yakınlaştırma yapıldığında mükemmel uçtan uca keskinlikle selfie, manzara ve etkinlik fotoğrafçılığı için geniş bir görüş alanı sunarken, “portre” 70 mm uzunluk, yumuşak bokeh efektleri için 9 bıçaklı diyafram açıklığıyla POV, röportaj ve ayrıntı çalışmalarına uygunluğuyla öne çıkıyor. İki XD motor akıcı ve sessiz AF performansı sağlarken, güncellenmiş tasarım odak solunumu, odak kayması ve eksenel kaymayı ortadan kaldırıyor ve aktif mod görüntü sabitleme video yeteneklerini daha da geliştiriyor.