Sosyal Medya

Donanım

Sony’nin yeni bir PS5 denetleyicisi var, DualSense Edge

Yeni DualSense Edge'in beş özelleştirilebilir profili ve bir kaç yeni özellikleri var...Sony, PlayStation 5 gamepad'lerini DualSense Edge ile seviyelendiriyor. Edge tamamen kişiselleştirme odaklı - beş benzersiz profil, yükseltilmiş özellikler ve birkaç ekstra giriş yöntemi içeriyor. Yeni kontrol cihazında analog çubukların altında iki işlev düğmesi var.

Sony’nin yeni bir PS5 denetleyicisi var, DualSense Edge

Yeni DualSense Edge’in beş özelleştirilebilir profili ve bir kaç yeni özellikleri var…

Sony, PlayStation 5 gamepad’lerini DualSense Edge ile seviyelendiriyor. Edge tamamen kişiselleştirme odaklı – beş benzersiz profil, yükseltilmiş özellikler ve birkaç ekstra giriş yöntemi içeriyor. Yeni kontrol cihazında analog çubukların altında iki işlev düğmesi var.

DualSense Edge’i Sony’nin Xbox Elite denetleyicisine rakipmiş gibi görünüyor.

Oyuncular, düğmeleri yeniden ayarlayıp isterlerse devre dışı bırakabilecek. Stick kapaklar ve geri düğmeleri de yeni gamepad’de değiştirilebilir ve kullanıcılar tüm stick modülünü değiştirebilecek. Buna ek olarak her şey örgülü bir USB-C kablosu ve USB şarjlı bir taşıma çantasıyla birlikte geliyor.

Yeni gamepad için kullanılabilirlik veya fiyatlandırma hakkında henüz tam bir bilgi yok. Sony, önümüzdeki aylarda Edge hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi. DualSense, yoğun dokunsal geri bildirim ve ayarlanabilir gerginliğe sahip tetik düğmeleri sunan PlayStation 5’in göze çarpan bir özelliği. Bu, Deathloop’tan Stray’e ve Astro’s Playroom’a kadar oyunlara bir hareket katmanı ekliyor ve bu Xbox’ın sunmadığı bir şey olarak dikkat çekiyor.