Sosyal Medya

Sosyal Medya

Sosyal Medyada Büyük Hatalar Yapmamanın 3 Basit Yolu

Sosyal medyayı kullanan gençlerin ileride pişman olacağı büyük hatalar yapmaktan kaçınmasına yarayacak 3 basit yol !!!

Sosyal medyayı kullanmak bir genç olarak sosyalleşme adına iyi bir yöntem olabilir ancak aynı zamanda bir gencin utanç verici bir davranışının kalıcı bir kaydıda olabilir.

Tıpkı Karlie Hay yada yeni ünvanı ile Miss Teen USA gibi bu dersi zor yoldan öğrenenlerde var. 18 yaşındaki bu genç Teksaslı kız 2013,2014 yıllarında yapmış olduğu ırkçı tweetler yüzünden zor durumda kaldı.

Yine de tacı elinden alınmadı fakat yaptıkları ile de gurur duymadığını da  dile getirdi. Alınabilirdi de ..

 

Elbette Karlie içtenlikle bir özür dilemiş olabilir. Yine de ilginç bir şekilde geçmişi ile yüzleşmiş oldu.

Gelelim biz olayım Sosyal Medya ve Sosyal boyutuna.

Dr. Wendy Sue Swanson Amerikan Pediatri Akademisi üyesi bir Çocuk Doktoru, bu tweetler “kötü bir tat,kötü bir davranış” olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı bu olayda olduğu gibi gençlerin çevrimiçi uygun davranışları hakkında rehberliğe ihtiyaçlarının olduğunu bize hatırlatıyor diyor.

Gençlerin bir kültür,bir ırk veya bir kamu figürü konusunda bir fikir veya paylaşım ortaya koyarlarken aşağıdaki ip uçlarından yararlanmasında fayda var.

1. Herşey’den önce “Sosyal Medya Davranışının Kalıcı Bir Kayıt” olduğunu düşünün!

Şüpheli veya saldırgan bir paylaşım yaparken veya gönderirken silme düğmesi olmayan veya belirli bir süre içinde otomatik silen platformlara güvenmeyin. Siz yazdıklarınızın veya paylaştıklarınızın muhakemesini yaparken bile yorumlarınızın veya fırçalarınızın ekran görüntülerini alıp kullanabilirler.

Gençler unutmayın ki potansiyel işverenler,üniversite kabul danışmanları gibi bir çok kurum ve kuruluş internet geçmişinizi araştırıyor ve karşılarına çıkan sonuçlara oldukça önem veriyor.

Sırf bu yüzden bile sosyal medya üzerinden yaptığınız paylaşımları göndermeden önce bir kez daha düşünmelisiniz.

2. Unutmayın her zaman hata yapabilirsiniz!

Dr. Swanson’a göre gençlerin beyinleri yetişkinler kadar tam gelişmemiştir. Her ne kadar bunu kabullenmeleri zor olsa da, büyürken doğal olarak deneme yanılma yöntemi ile kimliğimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Tüm hareketlerimizin ideal davranış seviyesinde olmama olasılığı oldukça fazladır. Başka bir deyişle pişman olabileceğiniz üzücü bir şey yapmanız oldukça olasıdır. Tıpkı Karlie Hay gibi paylaştığı tweetler utanç verici ama aslında şaşırtıcı değil.

3. İleride kim olabileceğinizi Hiç mi Hiç Küçümsemeyin!

O yaşlarda Karlie Hay’a sorsanız ileride ulusal bir halk figürü olacağını düşündüğünü sanmıyorum. Hiç şüphesiz ki bir çok gencinden bu şekilde düşündüğünü biliyorum.

Doğal olarak ileride ne olabileceğinize dair kendinize güvenin. Hedeflerinizi mümkün olduğunca yüksek koyun öyle düşünün.