Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Spotify 2022 Düğün Şarkılarını Listeledi!

2022 düğünlerine hangi şarkılar eşlik edecek? Türkiye’deki düğünlerde Sezen Aksu, Tarkan ve Serdar Ortaç ile son ses eğlence hakim. Erik Dalı olmadan da hiçbir düğünün tadı çıkmıyor.

2022 düğünlerine hangi şarkılar eşlik edecek?

Türkiye’deki düğünlerde Sezen Aksu, Tarkan ve Serdar Ortaç ile son ses eğlence hakim. Erik Dalı olmadan da hiçbir düğünün tadı çıkmıyor. Erkeklerin ve kadınların bekarlığa veda partilerinde ise meydan okuma var. Erkekler Rober Hatemo’dan Senden Çok Var, kadınlar da Nil Karaibrahimgil ile Bütün Kızlar Toplandık diyerek son bekar gecelerinin tadını çıkarıyor

Düğün sezonu açıldı. Hatta pandemiden sonraki ilk yaz olan 2022 yazında düğün organizasyonlarında neredeyse bir patlama olacağı öngörülüyor. Bu vesileyle, Spotify dünyada ve Türkiye’de en popüler düğün müzikleri trendlerini açıkladı.

Doğru şarkılar eşlik etmeden düğünlerin tat vermediği bir gerçek. Spotify’da dünya genelinde, düğünle ilgili olarak kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 14,8 milyondan fazla çalma listesi yer alıyor. Spotify verilerine göre düğün içeriklerinde resmen bir patlama yaşanıyor. Örneğin, Spotify’ın “Country Wedding” çalma listesinin dinlenmesinde yüzde 620 ve Spotify’ın bir diğer popüler düğün çalma listesi olan “Wedding Songs” çalma listesinin dinlenmesinde neredeyse yüzde 150 oranında artış yaşandı. 2022 Nisan ayında 2021 Nisan ayına kıyasla dünya genelinde kullanıcılar tarafından  Spotify üzerinden yapılan düğün şarkısı aramaları yüzde 42, ilk dans aramaları ise yüzde 52 oranında arttı.   

Peki, Nisan ayı kullanıcı verilerine dayanarak dünyada ve Türkiye’de düğün, ilk dans ve bekarlığa veda partilerinin en popülerleri 2022 yazında hangi şarkılar olacak? Bu yıl Spotify’da düğün müzikleri kapsamında görülen müzik dinleme trendleri şöyle:

Türkiye’de düğünlerin vazgeçilmezi Sezen Aksu’dan Rakkas

Whitney Houston’ın I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) adlı şarkısı, dünya genelinde düğünle ilgili olarak kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listelerine en çok eklenen şarkı olarak zirvede yer alıyor. Globalde en çok eklenen diğer şarkılar ise şöyle; Bruno Mars’tan “Marry You,” Beyoncé ve JAY-Z ‘den Crazy In Love (feat. Jay-Z) ve John Legend’ın All of Me.” Türkiye’de düğün çalma listelerine en çok eklenen şarkı, Sezen Aksu’dan Rakkas oluyor ve böylece Türkiye’deki düğünlerde hareketli şarkı seçimleriyle eğlence son hızla devam ediyor. Rakkas’ı takip eden diğer şarkılar ise şöyle: Ömer Faruk Bostan’dan Erik Dalı/ Sendemi Oldun Ankaralı / Huriyem, Tarkan’dan Gül Döktüm Yollarına ve Serdar Ortaç’tan Karabiberim.

Hem dünyada hem de Türkiye’de çiftlerin ilk danslarına Ed Sheeran eşlik ediyor

Dünya genelinde Z Kuşağı ve genç Milenyum dinleyicilerin ilk dans tercihlerinde öne çıkan sanatçı Ed SheeranPerfect ve Thinking out Loud ise bu yaş grubunda ilk dans çalma listelerine en çok eklenen şarkılar. Türkiye’de de ilk dans tercihi değişmiyor. Ed Sheeran’dan “Perfect” Türkiye düğünlerinde ilk danslara eşlik ediyor.

Türkiye’de ilk dans çalma listelerine en çok eklenen diğer şarkılarda yine Ed Sheeran’dan “Thinking out Loud” adlı şarkıyı görüyoruz. John Legend’ın All of Me ilk danslarda popüler olan bir diğer şarkı. Türkiye’de en çok eklenen ilk dans şarkılarında başı çeken Türkçe şarkı ise Özdemir Erdoğan’dan Pervane – Bana Ellerini Ver.

Türkiye’de kadınlar bekarlığa veda ederken “Bütün Kızlar Toplandık”, erkekler ise “Senden Çok Var” diyor

Yaz düğünü sezonunu kutlamak için Spotify, global Düğün Sezonu sekmesini yeniledi ve özel bir düğün çalma listesi oluşturmak için ünlü düğün organizatörü, sektörün efsane ismi Mindy Weiss ile işbirliği yaptı. Bu sezonun en popüler düğün şarkılarını içeren çalma listeleri için Düğün Sezonu sekmesini ziyaret edebilirsiniz.