Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Spotify Apple’a Hala Kızgın, Bu Apple One paketiyle ilgili olabilir!

Spotify Apple'a Hala Kızgın, Nedeni Apple One paketiyle ilgili olabilir. Apple herşeyi bir pakette satışa sununca Spotify çok kızdı.

Spotify Apple’a Hala Kızgın, Nedeni Apple One paketiyle ilgili olabilir!

Spotfiy Apple’ın hakim konumunu rakiplerine karşı bir koz olarak kullanmasından dolayı oldukça dertli.

Apple’ın büyük Watch etkinliğinin bugün sona ermesinden bir saatten kısa bir süre sonra Spotify; Apple karşı olan güvensizliğini ve hayal kırıklığını yineleyen ve şirketi yine rekabete aykırı uygulamalarla suçlayan bir açıklama yaptı.

İşte Spotify’dan gelen tam mesaj:

“Bir kez daha Apple, hakim konumunu ve adaletsiz uygulamalarını rakiplerini dezavantajlı duruma düşürmek ve kendi hizmetlerini tercih ederek tüketicileri mahrum bırakmak için kullanıyor. Rekabet yetkililerini, Apple’ın, kontrol edilmediği takdirde geliştirici topluluğuna onarılamaz zararlar verecek ve kolektif dinleme, öğrenme, oluşturma ve bağlantı kurma özgürlüklerimizi tehdit edecek rekabete aykırı davranışını kısıtlamak için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. ” denildi.

Spotify, Apple’ın etkinliğinin hangi yönünün bu tepkiye yol açtığını belirtmedi ancak tahmin etmek zor değil aslında. Bugün açıklanan Apple One paketi Apple Arcade, TV +, iCloud erişimi ve – en önemlisi – Music’i ayda 15 dolara satıyor.

Bu, iOS’ta bir müzik uygulaması da çalıştıran Spotify için potansiyel bir tehdittir.

Spotify, bir yıldan uzun bir süredir Apple’ın App Store üzerindeki kontrolsüz gücü hakkında sesler çıkarıyor. Mart 2019’da Avrupa Komisyonu’na Apple’a karşı bir şikayette bulundu. Nitekim şirket, Apple’ın bir uygulamanın gelirinin yüzde 30’unu alma uygulamasının haksız olduğunu iddia ediyor ve şirketin iOS’ta tekel olarak çalıştığını söylüyor.

Bu iki şikayette Microsoft ve Epic Games tarafından dillendirilen benzer şikayetler. Epic CEO Tim Sweeney, uzun zamandır Apple’ın ve Google’ın ve Valve’ın yüzde 30 gelir kesintisine karşı çıkıyor.  Ağustos ayında Epic, Apple’a dramatik bir dava açarak şirketin ikonik 1984 reklamını taklit etti ve kendi Fortnite oyuncularını davanın arkasına geçmeye çağırdı.