Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

7’den 77’ye Unutmadık! Spotify Barış Manço TOP 10

Spotify Barış Manço TOP 10, 7’den 77’ye Unutmadık! Arkadaşım Eşşek Hala Çocukların Sevgilisi. Barış Manço'nun en sevilen şarkıları!

Gülpembe ile gönüllerde iz bırakan Barış Manço, Arkadaşım Eşşek ile hala çocukların sevgilisi olmaya devam ediyor.

Spotify Barış Manço en çok dinlenen şarkıları TOP 10 listesi!

Türkiye’de Anadolu Rock’ın kurucu isimleri arasında yer alan, kültür ve barış elçisi olarak anılan hatta dünyanın pek çok ülkesine yaptığı sehayatler nedeniyle kendisine Barış Çelebi de denilen Barış Manço’nun ölümü üzerinden tam 18 sene geçti. 1 Şubat 1999 tarihinde kaybettiğimiz duayen sanatçı, Türk müzik tarihine damgasını vuran eserlerle bugün de 7’de 77’ye dinlenmeye devam ediyor.

Barış Manço Spotify üzerinden her ay ortalama 140 bin kullanıcı tarafından dinlenirken, dinleyicilerin yüzde 70’inden fazlasını erkekler oluşturuyor. Sanatçıyı en çok dinleyen yaş aralığı ise 18-22, yani Barış Manço’nun öldüğü sene doğanlar bile bugün hala onun şarkılarını dinliyor.

Spotify Barış Manço 18. yılında en çok dinlenen şarkıları!

Ölümünün 18’inci yılında Barış Manço’nun Spotify üzerinden en çok dinlenen şarkılarını sevenleri için derledik. Barış Manço TOP 10 listesinin ilk 5’inde, sanatçının kalplerde hüzün bırakan klasikleri yer alıyor. “Sen gülünce güller açar gülpembe” diyerek kulaklarda kırılgan bir ezgi bırakan Gülpembe, Barış Manço’nun Spotify üzerinden en çok dinlenen şarkısı olarak öne çıkıyor. “Yan dön bana artık duyuyor musun beni? Ya çık git dünyamdan anlıyorsun değil mi? sözleri ile hala kulaklarımızda çınlayan Anlıyosun değil mi? ve “Gönlüm senden bir şey ister nasıl desem yar” diyerek dinleyici de davetkar bir his uyandıran Alla Beni Pulla Beni ise sanatçının Gülpembe’den sonra en çok dinlenen şarkıları.

TOP 10 listesinin geri kalanında Dağlar Dağlar, Kol Düğmeleri, Kara Sevda, Utunamadım ve Sarı Çizmeli Mehmet Ağa gibi Barış Manço’nun yıllara meydan okuyan şarkıları yer alıyor. Gülpembe, Alla Beni Pulla Beni gibi sanatçının hit şarkılarının bulunduğu, en sevilen albümü Sözüm Meclisten Dışarı’dan TOP 10 listesine giren bir diğer şarkı ise Arkadaşım Eşşek. Barış Manço yaşadığı dönemde olduğu gibi, ölümünden sonra da 7’den 77’ye herkes tarafından dinlenmeye devam ediyor.

Spotify Barış Manço TOP 10