Sosyal Medya

Sosyal Medya

Stadlarda Periscope Yüzünden Jammer Kullanılacak!

Özellikle canlı yayınlarda maç yayını gösteren kullanıcıların yayın yapamaması için stadyumlarda jammer kullanılması düşünülüyor.

Özellikle canlı yayınlarda maç yayını gösteren kullanıcıların yayın yapamaması için stadyumlarda jammer kullanılması düşünülüyor.

Ülkemizdede yaygınlaşan mobil uygulama periscope ününü her geçen gün artırıyor. Firma bu büyümeden memnun olmasına karşılık bazı firmalar telif hakkı nedeniyele Periscope’a şikayette bulunuyorlar.

Bildiğiniz gibi ülkemizde maç yayınlarını yapan firma Digitürk’dür. Yapılan açıklamalara göre şifreli maç yayınlarını stadyumdan onlarca, yüzlerce kişi periscope ile canlı yayın yapıyorlar. Burada ki amaç takipçi ve kalp beğenisi kazanmak. Çünkü yapılan açıklamanın devamında canlı maç yayını yapıldığında en düşük 500 en fazla 5.000 kullanıcı canlı maç yayını yapan şahsın açtığı oturumu izliyorlar. Durun böyle olunca canlı maç yayını yapan kişinin takipçi sayısıda beğeni sayısıda oldukça artıyor. Çünkü bildiğiniz gibi kullanıcılar canlı yayını kapatılmaması için yayın yapan kişiye on binlerce kalp beğenisi gönderiyorlar

Durum bundan ibaret ve bu durumdan maç yayını yapan özel kanallar şikayetçi. Mahkemeye dahi götürdüler ancak pek bişey çıkmadı ve son günlerde jammer’lar gündemde. Tabi ki buda büyük bir bütçe demek stadyumlara jammer koymak masraflı bir iş olacak ve bunu kim yapacak canlı maç yayını yapan kişi mi ödeyecek stadyum sahibi takımmı ödeyecek pek belli değil. Detayların belli olmadığı haberimizde mutlaka birşey yapılacağını söyleyebiliriz. Çünkü şu günlerde Digitürk avukatları mahkeme mahkeme dolaşıp bu konu hakkında gerekli yerlere suç duyurusunda bulunuyorlar.