Sosyal Medya

Otomobil

Subaru 2030’dan itibaren sadece elektrikli otomobil satacak

Subaru'nun 2030 planı, Subaru 2030'dan itibaren sadece elektrikli otomobil satacak. Yarı hibrit ve elektrikli modellerle gelecek vizyonu...

Subaru 2030 Planını Açıkladı, Sadece Elektrikli Satacak

Subaru 2030’dan itibaren sadece elektrikli araç satacak.

Subarı dört tekerlekten çekiş çekişli ve boxer motorlu otomobilleri ile bilinen bir marka ancak o da elektrikli otomobil ile ilgili planlarını açıkladı. Subaru’dan yapılan açıklamaya göre 2030 yılında satışların yüzde 40’ının hibrit yada elektrikli modellerden olacağını ön görülüyor.

Japon otomobil üreticisi 2030 planlarının açıkladı. Buna göre fosil yakıtlı otomobil devrinin yavaş yavaş kapandığını söyleyebiliriz. Zira diğerleri gibi Subaru’da 2030 yılından sonra sadece elektrikli otomobil satacağını açıkladı.

Subaru’nun bu kararının ardında, karbon ayak izinin azaltılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra; hali hazırda yarı-hibrit ve kablo ile şarj edilebilen plug-in hibrit üretiminde Toyota ile yapılan işbirliği sayesinde, yakın gelecekte “güçlü hibrit” modellerinin geliştirilmesi isteği var.

Subaru açıklamasında, 2030 yılında satışların yarısına yakını yani yüzde 40’lık bir bölümünün bu modellerden oluşmasını bekliyor. Yüzde yüz elektrikli otomobil modellerini ise Toyota ile aynı zamanda piyasaya sürmeye hazırlanıyor.