Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Takım Elbise ile Takabileceğiniz Saat Modelleri

Takım elbisenin tasarımından içine giydiğin gömleğin rengine ya da ayakkabına kadar üzerindeki bütün parçalar nasıl bir saat takacağın konusunda sana yol gösterebilir.

Takım Elbise ile Takabileceğiniz Saat Modelleri

Saatler erkeklerin günlük hayatının vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alır. Özel günlerde kıyafetlerini iyi bir şekilde tamamlamak ve zahmetsiz bir şekilde bütün dikkatleri üzerinde toplamak isteyen erkekler, kaliteli bir saatle istediği görünüme kavuşabilir.

Takım elbise giymek, kravattan papyona, ayakkabılardan aksesuarlara kadar her şeyiyle en iyi şekilde görünmeyi gerektirir. Tarzını iyi bir şekilde yansıtmak ve istediğin kişiyi etkilemek istiyorsan görünümünün tüm yönlerinin uyumlu olması önemlidir.

Kravat takım elbise rengini tamamlamalı, kemer ve ayakkabı rengi uyumlu olmalıdır. Peki saat söz konusu olduğunda nasıl bir tercih yapılması gerekir? Boyut, renk, malzeme, tasarım ve kadran gibi çeşitli detaylar bakımından kendi içinde kategorilere ayrılan saatler arasından seçim yaparken nelere dikkat etmelisin? Saatler, kıyafetlerin en önemli tamamlayıcı parçaları arasında yer alır. Bütün takımın havasını bir anda değiştirebilir, giydiklerini daha çok öne çıkarabilir. Kişisel stiline eşsiz bir son dokunuşta bulunmak istiyorsan Ersa Saat’te yer alan klasik saat modellerini inceleyebilir, özel aktivitelerde bütün dikkatleri zahmetsiz bir şekilde üzerinde toplayabilirsin.

Takım Elbise ile Uyumlu Renk ve Malzemede Saat Seçimi

Takım elbisenin tasarımından içine giydiğin gömleğin rengine ya da ayakkabına kadar üzerindeki bütün parçalar nasıl bir saat takacağın konusunda sana yol gösterebilir. Giydiğin ayakkabının malzemesi ve rengi, takacağın saatin kordonu söz konusu olduğunda senin için bir referans olabilir. Kemerlerini ayakkabılarınla eşleştirdikten sonra saatine karar verebilir, görünümünü bir bütün haline getirebilirsin. Takım elbise ile uyumlu klasik erkek saat modellerini incelerken aşağıdaki maddelerden yardım alabilir, hayalindeki görünüme kısa süre içinde kavuşabilirsin.

  • İlk olarak renk uyumuna dikkat etmelisin. Kahverengi deri kemer ve kahverengi deri ayakkabı giyiyorsan aynı şekilde kahverengi deri kayışlı bir saat takmayı düşünebilirsin.
  • Takım elbisen siyahsa siyah kordonlu saatlere göz atabilirsin. Ayakkabının rengi farklıysa ayakkabınla uyumlu bir kordon içeren saat de kişisel stilini en iyi şekilde yansıtmana yardımcı olabilir.
  • Malzeme de kıyafetlerini tamamlamana yardımcı olan kriterler arasında yer alır. Deri kordonlu saat her zaman güvenli bir tercih olsa da kıyafetlerini canlandırmak istediğinde farklı malzemelerden üretilen modellere göz atmayı düşünebilirsin.
  • Hasır kordon saat, delikli yapısı ve parlak dokusuyla kıyafetlerini canlandırabilir. Pek çok farklı marka tasarladığı hasır saat modelleriyle kullanıcılarının şık bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.
  • Paslanmaz çelikten üretilen saat modelleri de benzer şekilde kıyafetlerine canlılık katabilir. Klasik saat Casio çeşitlerini inceleyerek çeliğin canlı dokusuna kısa sürede erişebilir, takım elbiselerine eşsiz bir hava kazandırabilirsin.
  • Bazı kullanıcılar takım elbiseleriyle altın saatler de kullanmayı tercih eder. Altın, hem dikkat çekici hem de çoğu renkle uyumlu olmasıyla kombinlerin vazgeçilmez parçaları arasında yer alır.
  • Altınla benzer şekilde gümüş de güvenli bir seçimdir. Ayrıca gümüş hasır kordon erkek saat çeşitleri günlük kombinlerle de başarılı bir şekilde uyum sağlamasıyla geniş bir kullanım alanına sahiptir.
  • Klasik parçaların yanı sıra takım elbiselerle spor saatleri de kombinleyebilirsin. Şık bir akıllı saat, takım elbiselerine casual bir hava katarak daha samimi bir görünüm elde etmene yardımcı olabilir.
  • Dalış saatleri olarak nitelendirilen modeller de takım elbiselerle başarılı bir şekilde uyum sağlar. Ayrıca spor parçalarla da kombinlenebilmesi, dalış saatlerini günlük hayatın her alanına adapte olabilen parçalar haline getirir.
  • Sade bir kombin yaptıysan hareketli bir saatle kıyafetlerine farklı bir hava kazandırabilirsin. Ayrıca ince kordonlu saatler, asil bir görünüm elde etmene yardımcı olabilir.
  • Değiştirilebilir kordonlara sahip olan saatler, farklı renklerde ayakkabılar giymeyi tercih eden erkekler için iyi bir seçenektir. Saat kayışlarının ayakkabınla aynı renkte olması gerekmese de benzer bir tonda olması daha uyumlu bir görünüm elde etmeni sağlar. Saat kordonunu değiştirerek de bu uyumu rahatlıkla yakalayabilirsin.
  • Metal kordonlu saat kullanmayı düşünüyorsan kıyafetinin diğer detaylarına da dikkat etmen gerekir. Kol düğmeleri, ayakkabı tokaları ya da yeleğinin arkasında yer alan tokalar gibi kombininin diğer aksesuarlarına da dikkat etmen gerekir.
  • Genel olarak altın kaplama bir saat ile toprak tonlarında kıyafetler tercih edilir. Gümüş rengi ise gri, mavi ve siyah takımlar için tercih edilir. Çoğunlukla gümüş de altın da en çok tercih edilen takım elbise saatleri olsa da farklı renklerle etkileyici bir görünüm kazanabilirsin.

Hasır kordon saat çeşitlerinden deriye kadar dilediğin parçayı Ersa Saat avantajlarıyla bulabilir, takım elbiselerine eşsiz bir dokunuşta bulunmaya başlayabilirsin. Aklında özel olarak belirlediğin bir renk, malzeme ya da marka varsa avantajlı fiyatlardan ulaşabilir, bütçeni zorlamadan tarz bir görünüm kazanabilirsin.

Takım Elbise ile Uyumlu Saat Kadranları ve Kasa Tasarımları

Renk ve malzemenin yanı sıra takım elbise ile uyumlu saat seçiminde bulunurken kadran ve kasa boyutuna da dikkat etmen gerekir. Klasik saat kadranları genellikle analog olsa da dijital ekranlı modeller de hoş bir görünüm kazanmana yardımcı olabilir. Analog saatler genel olarak akrep ve yelkovandan oluşan modeller olarak özetlenebilir. Akrep ve yelkovan saatlere daha geleneksel bir hava kattığı için sıklıkla tercih edilse de dijital modeller de kombinlere farklı bir tarz katabilir. Analog saatler şık duruşuyla klasik parçalar arasında ayrı bir yerde konumlandırılır. Resmi bir ortama katılacaksan ve saatinin de bu resmiliği yansıtmasını istiyorsan analog modelleri tercih edebilirsin. Dijital saatler ise kıyafetlere daha casual bir hava kazandırır. Dijital ekran, spor bir parça olmasına rağmen doğru bir şekilde kombinlendiğinde takım elbiseni daha fazla ortaya çıkarmana yardımcı olabilir. Bazı erkekler spor ayakkabıyla beraber dijital saatler kullanarak daha sportif bir kombin yapmayı tercih eder. Sade bir spor ayakkabıyla dijital kadranlı modeller bir araya getirildiğinde çarpıcı bir görünüm elde edilmesini sağlayabilir.

Saatlerin kasası da görünümün üzerinde etkilidir. Özellikle saat kasasının şekline dikkat etmen önemlidir. Çoğunlukla yuvarlak şekilli kasalar tercih edilse de kare ve dikdörtgen saatler de kıyafetlerine istediğin havayı kazandırabilir. Keskin kenarlara sahip olan modeller biraz daha spor görünümüne sahip olsa da doğru renklerle bir araya getirildiğinde takım elbiselerde etkileyici bir görünüm elde edilmesini sağlar. Özellikle dijital ekranlı kare modeller, aynı anda hem spor hem de klasik bir görünüm kazanmak isteyen kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Minimalist ve modern bir kombin istiyorsan sade renklerden oluşan kare bir model tercih edebilirsin. Renkli bir kravat kullanıyorsan kasası renkli saatleri de tercih edebilirsin. Kasa, genel olarak ilk bakışta saatte dikkat çeken detaylardan biri olduğu için renk seçimi de oldukça önemlidir. Kravatının renkleriyle uyumlu kasaya sahip olan saatlerle uyumlu ve çarpıcı bir stil elde edebilir, dikkatleri üzerinde toplayabilirsin. Renk ve şeklin yanı sıra takacağın saatin boyutu da oldukça önemlidir. Dar kesim bir takım elbise giyiyorsan daha küçük ebatlara sahip olan saatlerden birini seçmeyi düşünebilirsin. Daha ince kasa kenarlarına sahip olan orta boyutlu bir saat, sade kombininle eşsiz bir şekilde uyum sağlayabilir. Analog saatlerden kullanmak istiyorsan büyük kasa boyutlarına sahip olan bir saat de seçebilirsin. Kadranı hareketli bir tasarımda olan büyük saatler, kombinlerinde etkileyici bir hava sunabilir. Ersa Saat bünyesinde yer alan sayısız seçeneği inceleyerek tam olarak aradığın parçayı bulabilir, takım elbiselerini dilediğin gibi tamamlayabilirsin.