Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TD SYNNEX, ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı

TD SYNNEX, daha sağlıklı bir gezegen inşa etme, iş gücünde çeşitliliği artırma ve ihtiyaç sahiplerinin teknolojiye erişimini sağlama konusundaki kararlılığını da ortaya koyan çalışmalarının detaylarını açıkladı.

TD SYNNEX, ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı

Bilişim teknolojileri ekosistemi için dünyanın en büyük küresel dağıtıcılarından biri olan TD SYNNEX, daha sağlıklı bir gezegen inşa etme, iş gücünde çeşitliliği artırma ve ihtiyaç sahiplerinin teknolojiye erişimini sağlama konusundaki kararlılığını da ortaya koyan çalışmalarının detaylarını açıkladı.

TD SYNNEX (NYSE: SNX); ticari faaliyetleri, çalışanlar, toplumlar, çözüm sağlayıcılar, müşteriler ve yatırımcılar için uzun vadeli değer sağlamaya yardımcı olan çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) alanlarında kaydettiği ilerlemeyi gösteren stratejik çalışmalarına yer verdiği ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu yayımladı.

 

TD SYNNEX’in geçen yıl kurumsal vatandaşlık programını başlattığında paylaştığı çerçeveyi daha ayrıntılı bir şekilde tanımlan rapor,  şirketin hedefleriyle örtüşen ve küresel organizasyon genelinde ölçeklendirilebilen uyumlu stratejisini de yansıtıyor. Ayrıca TD SYNNEX’in daha sağlıklı bir gezegen inşa etme, iş gücünde çeşitliliği artırma ve ihtiyaç sahiplerinin teknolojiye erişimini sağlama konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor.

TD SYNNEX CEO’su Rich Hume yaptığı açıklamada, “İşimizi büyütme yaklaşımımız, sürdürülebilirliği operasyonel uygulamalarımızın merkezine yerleştirecek şekilde gelişiyor. İnovasyona, insanlara ve gezegene olan derin bağlılığımız, daha kapsamlı amacımızı yerine getirmek için temel önem taşıyor. Müşterilerimize, iş arkadaşlarımıza ve toplumlarımıza hizmet etme biçimimizi geliştirmeye ve yatırım yapmaya devam ederken, köklü şirketlerimizi bu ortak noktaya taşıyan ilkeleri temel alıyoruz.” dedi.

Faaliyetleri ve paydaşları için en önemli olan ÇSY konularını belirlemek ve önceliklendirmek için 2021’in sonlarında ve 2022’nin başlarında yaptığı bir önceliklendirme değerlendirmesinin ardından TD SYNNEX’in, kurumsal vatandaşlık kültürünü yerleştirmek için küresel organizasyonunda ÇSY stratejisini operasyonel hale getirmek için aktif olarak çalışmalar yaptı. TD SYNNEX’in temel Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine nasıl katkıda bulunduğuna dair ayrıntılı veriler de sunan rapor bu alanda bir kıyaslama ölçütü olarak değerlendirilecek ve yıllık performansı ortaya koymak için kullanılacak.

TD SYNNEX Küresel Sorumluluk Direktörü Adam Rutstein ise açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl boyunca, şirketimiz genelinde amacımıza uygun bir ÇSY çerçevesini özenle geliştirdik. Bu rapor, bugün nerede olduğumuzu ve anlamlı hedeflerimize ulaşma planlarımızı belirlemede önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.”

 

Raporda 2022 yılında öne çıkan kurumsal vatandaşlık konuları şu şekilde özetlendi:

Çevresel:
TD SYNNEX, iklim konusuna odaklanmasının ve sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarının bir parçası olarak, 2045 yılına kadar küresel olarak net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma taahhüdünü içeren Bilim Temelli Hedef Girişimi (SBTi) Ticari Amaç taahhüdünü imzaladı.  Şirket, ilk kez 2022 yılında CDP’ye (Karbon Saydamlık Projesi) raporlama yaptı ve EcoVadis’ten bronz madalya aldı. Ayrıca şirket, çevresel etkilerini en aza indirmek için çevre yönetim sistemleri uyguluyor ve ISO 14001 gibi uluslararası standartları gözetiyor.

TD SYNNEX, “Sürdürülebilirlik Temelleri” ve “Döngüsel Ekonomi” odaklı dersleri içeren modül tabanlı bir sürdürülebilirlik eğitim programı başlattı ve 12 TD SYNNEX lokasyonunu Energy Star, LEED veya BREEAM sertifikalı ofisler olarak tescil etti. Şirket ayrıca küresel bir sürdürülebilirlik çalışma grubu ve “Sürdürülebilir Taşımacılık ve Lojistik” ile “Döngüsel Ekonomiye” odaklanan uzmanlık birimleri kurdu.

Şirket ayrıca TD SYNNEX Renew mobil cihaz değişim programı aracılığıyla yaklaşık 350.000 mobil cihazı çöp alanlarından kurtardı ve Treedom ile bir ortaklık kurdu. Herkesin dünyanın farklı ülkelerinde ağaç dikmesine olanak tanıyan bir platform olan Treedom, TD SYNNEX’in her çalışanı için bir ağaç dikti ve gelecekteki yeni çalışanlar için de bir ağaç dikmeye de devam edecek. Bu kapsamda bugüne kadar Doğu Afrika’da 30 bin 256 ağaç dikildi.

Sosyal
TD SYNNEX’in sosyal sorumluluk taahhüdü, çalışanları ve liderlik ekipleriyle başlıyor. TD SYNNEX, 2030 yılına kadar kendini kadın olarak tanımlayan kişilerin temsilini iş gücünde yüzde 50’ye liderlik rollerinde ise yüzde 40’a çıkarmayı ve ücret, yan haklar ve terfi eşitliği programlarını genişletmeyi taahhüt ediyor.

TD SYNNEX’in çeşitlilik eşitlik kapsayıcılık (DEI) stratejisinin önemli bir bileşeni de benzer geçmişlere veya ilgi alanlarına sahip çalışanların ortak deneyimleri tartışmaları ve hedefler belirleyip bunlara ulaşmaları için ortam sunan kurumsal destek gruplarını (BRG’ler) destekleyip büyütmek. Geçen yıl boyunca mevcut grupların genişletilmesi ve iki yeni BRG’nin oluşturulmasıyla BRG’lere katılan çalışanların sayısı da arttı. Oluşturulan yeni Embrace grubu kültürel, etnik ve dini farklılıkları takdir etmeye, sıcak ve eşitlikçi iş yerini teşvik etmeye odaklanırken Rise grubu Asyalı ve Pasifik Adalı çalışanları desteklemeye ve ilerlemelerine katkıda bulunmaya odaklanıyor.

Dijital uçurumu kapatma taahhüdünün bir parçası olarak TD SYNNEX, yetersiz hizmet alan topluluklara cihaz, dijital yetenek eğitimi, internet bağlantısı ve teknik destek sağlıyor. Bu amaçla sosyal bir girişim olan Human I-T ile iş birliği yapan şirket, 20 bin hanenin dijital olarak donatılmasına yardımcı oldu ve 60 bin kişinin hayatına dokundu.

Yönetişim:
Kapsayıcılık, iş birliği, dürüstlük ve mükemmellik değerlerine bağlı olan TD SYNNEX, en iyi uygulamalara, yerel gereksinimlere ve çalışanlarının, müşterilerinin, çözüm sağlayıcılarının, yatırımcılarının ihtiyaçlarına dayanan güçlü bir kurumsal yönetişim geçmişine de sahip.

TD SYNNEX, 2022 yılında bu köklü geçmişini, Hizmet Eden Liderlik modeli altında bir kültür oluşturarak, Küresel Sorumluluk Ekibi ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu da dâhil olmak üzere bir kurumsal vatandaşlık liderliği ve yönetişim yapısı kurarak ve Küresel Sorumluluk Direktörü ve Küresel Sürdürülebilirlik Müdürü rollerini oluşturarak daha da sağlamlaştırdı.

TD SYNNEX’in 2022 Yılı Kurumsal Vatandaşlık Raporunu indirmek ve topluma, paydaşlarına ve ÇSY hedeflerine ve yol haritasına yönelik taahhütleri hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.tdsynnex.com/us/en/about-us/corporate-citizenship.html adresini ziyaret edebilirsiniz. Şirket Kurumsal Vatandaşlık ilerlemesi raporlarken, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG’ler), Sürdürülebilirlik Muhasebesi Standartları Kurulu (SASB) Standartları ve İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü (TCFD) dahil olmak üzere uluslararası kabul görmüş standartları, kılavuzları ve referans çerçevelerini dikkate aldı. Şirket, CDP ve EcoVadis aracılığıyla konuya özel ek ÇSY verilerini de erişime sunuyor.