Sosyal Medya

Otomobil

Team Peugeot TotalEnergies’in 2024 Sezonu için Yeni Ekip ve Pilotlarını Açıkladı!

Team Peugeot TotalEnergies, 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışacak yeni ekip ve pilotlarını açıkladı. Yeni sezonda 93 numaralı PEUGEOT 9X8'de Mikkel Jensen, Nico Müller ve Jean-Eric Vergne bir araya gelecek.

Team Peugeot TotalEnergies’in 2024 Sezonu için Yeni Ekip ve Pilotlarını Açıkladı!

 

Team Peugeot TotalEnergies, 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışacak yeni ekip ve pilotlarını açıkladı. Yeni sezonda 93 numaralı PEUGEOT 9X8’de Mikkel Jensen, Nico Müller ve Jean-Eric Vergne bir araya gelecek. 94 numaralı araçta ise Paul Di Resta, Loïc Duval ve Stoffel Vandoorne, pilotluk yapacak. 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın (WEC) açılış turu Katar’da yapılacak. Açılış yarışı ise 24-25 Şubat 2024’te gerçekleşecek.

 

Team Peugeot TotalEnergies, 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda (WEC) yarışacak ekip ve pilotlarını açıkladı. 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC), 24-25 Şubat’ta Katar’daki resmi açılış töreniyle başlayacak.

Bu kapsamda Team Peugeot TotalEnergies, sayılı günler kalan yeni sezon için son hazırlıklara başladı. Takım yeni sezonda da gelişmeye devam etmekte kararlı. Ekip, geçen yıl Stoffel Vandoorne’un da katılmasıyla, WEC’e katılan iki PEUGEOT 9X8 otomobilin pilot kadrolarını inceleme fırsatı buldu. Bu yıl da yoğun bir rekabet ortamının yaşanacağı şampiyona için takım her bir ayrıntıyı titizlikle ele alıyor.

94 DUVAL Loic (fra), MENEZES Gustavo (usa), MULLER Nico (swi), Peugeot TotalEnergies, Peugeot 9x8, action during the Bapco Energies WEC 8 Hours of Bahrain 2023, 7th round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from November 1 to 4, 2023 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Julien Delfosse / DPPI

Team Peugeot TotalEnergies’ı yedek pilot olarak Malthe Jakobsen tamamlıyor. Danimarkalı genç pilot, 2023 yılında Resmi Genç Pilot seçildikten sonra 2024’te takımla birlikte büyümeye devam edecek. Açılış yarışının ardından takımın pilotları, 2 Mart’ta yine Katar’da yapılacak 2024 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın birinci ayağında sezonun ilk yarışında piste çıkacak. Yeni sezonda 93 numaralı PEUGEOT 9X8’de Mikkel Jensen, Nico Müller ve Jean-Eric Vergne bir araya gelecek. 94 numaralı araçta ise Paul Di Resta, Loïc Duval ve Stoffel Vandoorne, pilotluk yapacak.

“Altı adet son derece yetenekli pilota sahip olduğumuz için şanslıyız”

 

Takım ve şampiyonayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peugeot Sport Teknik Direktörü Olivier Jansonnie,

“FIA WEC standartları hiçbir hususu ihmal etmeyi göze alamayacağınız kadar yüksek. Bu nedenle sezon dışı dönemde elimizden gelen her şeyi geliştirmeye çalıştık. Ekiplerin yapısı yapbozun önemli bir parçası. Yarış ve test verilerini inceledikten sonra kadrolarda ince ayar yapabileceğimizi gördük. Altı adet son derece yetenekli pilota sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu nedenle pilotları kurulum tercihlerine göre gruplandırarak her otomobili optimize etmeye karar verdik. Amacımız daha iyi performans elde etmek” dedi.