Sosyal Medya

Sağlık

Teksan Pembe Jeneratör iyilik için çalışıyor

Enerji sektörünün yenilikçi şirketi Teksan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayında anlamlı bir projeye imza attı.

Teksan Pembe Jeneratör iyilik için çalışıyor

Enerji sektörünün yenilikçi şirketi Teksan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan Ekim ayında anlamlı bir projeye imza attı. Dünyada ve ülkemizde kadınlarda görülen kanser tipleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek, hastalığın önlenmesine yönelik bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Pembe Jeneratör üretti. Teksan’ın iyilik için çalışan Pembe Jeneratörünün satışından elde edilen gelir, Türkiye Meme Vakfı (MEVA) ile Meme Sağlığı Derneği’ne (MEMEDER) bağışlandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayı, Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş durumda. Meme kanseri, dünyada ve ülkemizde kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alıyor. Son yıllarda özellikle genç yaşlarda meme kanseri görülme sıklığının büyük artış göstermesi ve Avrupa ülkeleri arasında 40 yaş altı meme görülme sıklığında Türkiye’nin ilk sırada olması meme kanseri konusunda bilinçlenmenin ve erken teşhisin önemini daha da artırıyor.

Ülkemizde meme kanseri teşhisi konulan kadınların yaklaşık yüzde 20’sinin 40 yaş altında olması, erken yaşlardan itibaren kadınların bu hastalığa karşı bilinçlendirilmeleri, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının benimsenmesinin hastalığın önüne geçilmesindeki rolü konusunda toplum genelinde farkındalık oluşturulması gerekliliği konusunda uyarıyor.

Meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim’e “LetsGetPink” sloganıyla dikkat çeken Teksan, Ekim ayına özel olarak ürettiği Pembe Jeneratör ile kadınların meme kanseri konusunda bilinçlendirilmelerine yönelik çalışmalara katkı sağlamayı amaçladı. Teksan Global Bayi toplantısında ilk kez sergilenen Pembe Jeneratörün satışından elde edilen gelir, meme kanserine karşı farkındalığın artırılması ve kadınların bu konuda bilinçlendirilmelerine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Türkiye Meme Vakfı (MEVA) ile Meme Sağlığı Derneği’ne (MEMEDER) bağışlandı. Teksan Pembe Jeneratör, bundan sonra kadınlara fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi ve meme kanseri ile mücadele için çalışmaya devam edecek.

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer,

Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, dünyada ve ülkemizde kadın sağlığını tehdit eden meme kanseri konusunda bilinçlenmenin ve toplum geneline yayılan eğitim faaliyetlerinin hastalığın önüne geçilmesinde çok önemli adımlar olduğunu belirtti. Teksan’ın Meme Kanseri Farkındalık ayında Pembe Jeneratör ile anlamlı bir projeye imza attığını belirten Tuncer,

“Teksan olarak meme sağlığına dikkat çekmek ve meme kanserine karşı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara destek vermek üzere hayata geçirdiğimiz Pembe Jeneratör’ün kadınlara fayda sağlayacak önemli projelere destek sağlaması ve meme kanseri konusunda bilinçlendirme faaliyetlerine katkıda bulunmasından dolayı çok mutluyuz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yürüten Türkiye Meme Vakfı (MEVA) ve Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) iş birlikleri, bizim için çok anlamlı ve değerli. Bundan sonra da şirketimizin önemli değerleri arasında yer alan topluma değer katma hedefi doğrultusunda çalışmaya ve desteğimizi artırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.