Sosyal Medya

Mobil

Telefonlarda Doğru Bildiğimiz 8 Yanlış!

Kafamızı karıştıran yanlış bilgilerden kurtulmanın zamanı geldi!

Kafamızı karıştıran yanlış bilgilerden kurtulmanın zamanı geldi!

Teknolojiyle ilgili her şeyde olduğu gibi, telefonlarımız da kulaktan dolma bilgilere oldukça açıklar. Bugün bir türlü ölmek bilmeyen bu yanlış bilgilerin bir kısmını geldikleri yere geri göndermek istiyoruz. İşte gerçek olmayan 8 popüler cep telefonu efsanesi.

Arka plan uygulamalarını kapatmak gerekir

iOS ve Android, uygulamaların arka planda yapabildiklerini kısıtlıyor. Bu yüzden arka planda ne kadar çok uygulama açıksa, cihazınızın o kadar yavaş olacağı inanışı pek doğru değildir. Arka plandaki uygulamaların piliniz üzerindeki etkisi ise oldukça düşüktür.

Şarj etmeden önce pili tamamen tüketmelisiniz

Lityum piller, NiCad ve NiMh pillerin aksine tamamen boşaltılmaya ihtiyaç duymazlar. Lityum pillerde “hücre hafızası” adı verilen sorun yaşanmadığından çoğu modern pil, böyle bir gereksinime sahip değil. Bununla birlikte bazı uzmanlar, birkaç ayda bir pilinizi tamamen boşaltıp, tamamen şarj etmeniz gerektiğini düşünüyorlar. Bu yüzden bu söylentinin bir gerçeklik payının olduğu söylenebilir.

Bluetooth / Wi-Fi Direct pilinizi öldürür

bluetooth

Bluetooth ve Wi-Fi Direct’in yeni nesilleri, kullanılmadıklarında yok denecek kadar az pil tüketiyorlar. Bir cihazla bağlanıp dosya aktarımı yaptığınızda pil tükettikleri doğru, ancak aktarım dışında onları açık bırakmak pilinizin hızla tükenmesine yol açmayacaktır.

Yüksek özellikler, iyi performans anlamına gelir

Bu efsanenin de gerçeklik payı var, ancak yüksek teknik özellikler, her zaman yüksek bir performans sağlamayabilir. Örneğin 12 megapikselilk bir kamera, 8 megapiksellik bir kameradan çok daha iyi olabilir. Aynısını çok çekirdekli işlemciler için söylemek de mümkün – çekirdek sayısı dışında rol oynayan başka faktörler de vardır. Kullandığınız işletim sisteminden kullanım şeklinize performansı belirleyecek birçok faktör bulunuyor.

Teknik özellikler, çoğu zaman tüketicileri etkilemek üzere kullanılır – bu tuzağa düşmeyin.

Sadece telefonunuzla gelen şarj adaptörünü kullanmalısınız

Bu efsanenin telefonunuzun üreticisine daha çok para kazandırmak üzere icat edildiği söylenebilir. Telefon üreticileri, fiyatları pek de ucuz sayılmayacak adaptörleri bizlere satmak konusunda oldukça kararlılar. Gerçek ise doğru özelliklere sahip herhangi bir adaptörün telefonunuza uyacağıdır. Elbette taklit, ucuz şarj adaptörlerini tercih etmenizi söylemiyoruz (bu adaptörler tehlikeli de olabilir) – piyasada kaliteli üçüncü parti şarj cihazları bulmanız mümkün.

Telefonunuzu gece şarjda bırakmak, pili öldürür

sarj

Bir süre önce doğru olan bu efsane, pil ve şarj teknolojilerinin gelişmesiyle tamamen geçersiz hale geldi. Eski piller, şarj olduğunu fark edemediği için sürekli şarj, pil ömrünün gerilemesine neden oluyordu. Ancak bugünkü şarj mekanizmaları, telefonunuzun tamamen şarj olmasının ardından pile giden elektrik akımını durduruyor. Bu yüzden uyurken cihazınızı şarjda bırakmanızın sakıncası yok.

Tüketiciler daha küçük cihaz istiyor

Bir zamanlar küçük telefonlar arasında yaşanan yarış, bugün yerini büyük ekranların rekabetine bıraktı. Günümüzün tüketicisi, uygulamalar, eposta, oyun ve videolu sohbet için geniş bir alanı tercih ediyor. iPhone 6 Plus ve Galaxy Note’un başarısı, daha büyük, daha güçlü telefonlara olan talebin yüksek olduğunun en iyi ispatı.

Otomatik parlaklık ayarı, pilden tasarruf sağlar

Işık sensörü, topladığı verilerle işlemciyi sürekli olarak meşgul ettiğinden, düşük ekran parlaklığında pil tüketiminin düşmesine engel olabilir.