Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Terrafugia’nın ilk Uçan Arabası Nihayet 2019’da Satışa Çıkıyor

Terrafugia'nın ilk Uçan Arabası Nihayet 2019'da Satışa Çıkıyor. Konseptini ilk olarak 2015 yılında gördüğümüz uçan araba seri üretim satışlarına 2019'da başlıyor.

Terrafugia’nın ilk uçan arabası nihayet satışa sunuluyor

Terrafugia’nın ilk Uçan Arabası 2019’da satışa sunuluyor. Üstelik bazı geliştirilmiş özelliklere de sahip olacak.

Terrafugia’nın ilk uçan arabasının üretime geçme işlemi yıllardır arafta kaldı. 2015 yılında ilk uçan arabanın havalı konseptini gördük. Ancak bunun üretime geçiş aşaması biraz uzun sürdü. Bu süre zarfında model bazı güncellemelerde aldı.

Şirket nihayet ilk üretim uçan arabasının yeni özelliklerle 2019’da satışa sunulacağını duyurdu. Bu süre uzun gibi görünüyor olsa da artık somut bir tarih var.

Terrafugia'nın İlk Uçan Arabası Nihayet 2019'da Satışa Çıkıyor

Bu sürede bazı iyileştirmeler de yapılıyor.

Uçan araba, geleneksel gazla çalışan ve normalden daha güvenli bir lityum-iyon fosfat batarya kombinasyonlu bir hybrit modda geliyor. Gaz kelebeği artık kısa bir ekstra güç patlaması için bir yükseltme seçeneği içerir.

Ortaklardan Dynon ve BRS, aviyonik ve paraşüt sistemi sağlarken, iç kısımda daha iyi koltuklar, “çekici ve sezgisel” bir arayüz; daha fazla bagaj alanı ve daha iyi emniyet kemerleri ve hava yastıkları içeren geliştirilmiş güvenlik elde ediliyor.

Aralarında fiyatının da olduğu henüz bilmediğimiz bazı gizemli özellikleri henüz açıklanmadı. Bununla birlikte Volvo destekli Gelely’nin Terrafugia’yı satın alabileceğinden de bahsediliyor. Firma bir anlamda seri üretim satış gerçekleştirebilecek finansman ve motivasyona da sahip olabilir.