Sosyal Medya

Otomobil

Tesla Model S Polis Otosuna Çarptı, Tesla Baltayı Taşa Çarptı!

Tesla bu kez baltayı taşa vurdu desek yanlış olmaz. Tesla Sürücülerinin bu konuda yeteri kadar eğitim alıp almadıklarından şüphe duyulmaya başlandı. Tesla Model S Polis Otosuna Çarptı, Tesla Baltayı Taşa Çarptı!

Tesla Model S Otomatik Sürüşte Bu Kez Police Otosuna Çarptı

Tesla Model S Polis Otosuna Çarptı, Tesla Baltayı Taşa Çarptı!

Tesla bu kez baltayı taşa vurdu desek yanlış olmaz. Tesla Sürücülerinin bu konuda yeteri kadar eğitim alıp almadıklarından şüphe duyulmaya başlandı. Tesla Model S AutoPilot Sürüş Modundayken Polis SUV aracına çarptı.

Laguna Beach’teki bir Model S şoförü park edilmiş (muhtemelen meşgul) bir Polis SUV‘una çarptı. Şoförün çarpışma anında ne yaptığını henüz bilmiyoruz ama olay, Tesla’nın sürücülerini yarı-özerk özelliği hakkında eğitme rolüyle ilgili soruları bir kez daha gündeme getiriyor.

Tesla, bunun için “sürekli”,  Autopilot kullanıcılarına ellerini direksiyonda tutmaları gerektiğini hatırlattığını yineledi. Görünen o ki teknoloji tüm kazalara karşı bizi korumuyor. Bir dakikalık dikkatsizlik otopilot’un tüm kazanımlarının kaybedilmesi anlamına gelebilir. Teoride araç bir güvenlik önlemi olarak duracaktır ancak sürücülerin tehlikeli durumlarda tüm uyarıları iyi görmeleri gereklidir.

Bununla birlikte, bu uyarıların yeterli olmayabileceğini gösteren pek çok kanıt var. Ellerini direksiyondan çeken ya da dikkat etmemekte olan birden fazla sürücü örneği vardır ve sonuçlarında bir çok kaza oldu.

Otopilot ile ilgili davalarda sistemin iddia edilen kadar tehlikeli olup olmadığı; otopilot aktifken sürücülerin sahip oldukları sorumlulukları tam olarak anlayıp anlamadıkları henüz tam net değil.

Tesla Model S Polis Otosuna Çarptı, Tesla Baltayı Taşa Çarptı!