Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tesla ve Panasonic Güneş Panelleri İnşa Ediyor

Tesla ve Panasonic Güneş Panelleri inşa ediyor. Dünyanın yüzde 22 ile en verimli panellerini birlikte üretecekler.

Tesla ve Panasonic PowerWall sistemleri için güneş panelleri inşa ediyor.

Tesla NY, Buffalo’daki SolarCity tesislerinde güneş panelleri üretmek için anlaşmaya vardı. 2.6 Milyar dolarlık anlaşma ile Panasonic fotovoltaik modüller satacak. Bu modüller Tesla’nın PowerWall ve PawerPack gibi Tesla’nın enerji depolama ürünleri ile sorunsuz çalışacak güneş enerjisi sisteminde kullanılacak. Tesla ve Panasonic Güneş Panellerini birlikte üretecek.

Tesla ve Panasonic’in güneş panelleri üretimi aslında iki şirketin doğrudan yaptığı ilk işbirliği değil. Nevada’daki Gigafactory’de batarya üretiminde de ortaklık söz konusu. Tesla yaptığı açıklamada Panasonic ile olan işbirliğinin genişlemesinden duyduğu heyecanı dile getirdi.

Tesal CTO JB Straubel “Güneş panelleri üzerinde birlikte çalışarak, en iyi maliyetle son derece güvenilir güneş pilleri ve modüllerini, yüksek verimli bir şekilde üretmemiz mümkün olacaktır” dedi.

 

Tesla ve Panasonic Güneş Panelleri yüzde 22 vermlilik ile en verimli paneller 

tesla-solarcity-2016-10-17-01

28 Ekim’de Musk’ın SolarCity Panelleri ile entegre çalışan PowerWall 2.0 Pil Depolama sistemlerini göstermesi bekleniyor. Bir yıl önce SolarCity’de yüzde 22 verimlilik elde edebilen dünyanın en verimli güneş panellerini ortaya çıkarmıştı. Aynı panellerin boyutları küçültülerek çatı montajı ile ticari işletmeler için daha fazla güç üretebilir.

Tesla