Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Tesla Model 3 Parçalarıyla Nasıl Ventilatör Üretilir?

Tesla Ventilatör üretimi için Tesla Model 3 Parçalarını kullandı. Tesla Model 3 Parçalarıyla Nasıl Ventilatör Üretilir? Elon Musk duyurdu.

Tesla Model 3 Parçalarıyla Nasıl Ventilatör Üretilir?

Tesla Ventilator Videosu izle…

Koronavirüs ile mücadelede ventilatör – solunum cihazı yoğun bakım ünitelerindeki en önemli cihazlardan birisi. ABD’de özellikle New York koronavirüsün merkezi haline geldi ve ABD Başkanı Trump’ın devreye soktuğu yasa ile bir çok büyük teknoloji şirketi solunum cihazı üretimine başlıyor. Bunlardan birisi de Tesla…

Tesla’nın dünyaca ünlü CEO’su Elon Musk, New York yakınındaki fabrikanın Ventilatör üretmek için açılacağını duyurdu.

Tesla’nın EV tesisleri koronavirüs nedeniyle kapatılmış durumda ancak diğer otomobil üreticileri gibi ventilatör inşa etmek için operasyonlar yeniden şekilleniyor. TechCrunch’ın haberine göre ise Model 3’ün ekranının ve bilgi eğlence sisteminde dahil olduğu Tesla Model 3 EV parçalarının kullanıldığı bir prototip ventilatör oluşturulmuş durumda. Tesla Ventilator adlı YouTube videosu bu bağlamda oldukça dikkat çekti.

 

Bildiğimiz gibi Tesla, Ford ve GM ile birlikte ventilatörler bağışlamaya veya inşa etmeye söz verdi ve CEO Elon Musk geçtiğimiz günlerde New York fabrikasının ventilatörler üretmek için yakında tekrar açılabileceğini söyledi.Şirket aslında öncesinde 1000 adet ventilatör bağışı yapmıştı ancak bazı kaynaklar bunların yanlış türde olduğunu da belirtmişti. Zira Koronavirüs hastaları Covid-19 hastaları yani, akciğerleri entübasyon yoluyla hava ile şişirebilen invaziv ventilatörlere ihtiyaç duyuyor. Daha önce bağışlananların bu türden olmadığı da söyleniyor.

Yine de New York valisi Andrew Cuomo, sözde BiPAP invaziv olmayan ventilatörlerin kritik invaziv ventilatörlerin “yanma hızını” dengelemeye yardımcı olmak için doğru tipe dönüştürülebileceğini söyledi.