Sosyal Medya

Otomobil

Tesla’da Çalışanlar, Müşteri Araç Kamera Görüntülerini Paylaştı!

Tesla'da skandal, Tesla çalışanlarının, müşterilerin arabalarında kameralar tarafından çekilen videoları paylaştığı bildirildi...Reuters'e göre, bir çocuğa arabanın çarptığı bir videoyu bile paylaştılar.

Tesla’da Çalışanlar Müşteri Araç Kamera Görüntülerini Paylaştı!

Tesla’da skandal, Tesla çalışanlarının, müşterilerin arabalarında kameralar tarafından çekilen videoları paylaştığı bildirildi…Reuters’e göre, bir çocuğa arabanın çarptığı bir videoyu bile paylaştılar.

Reuters‘e göre bazı Tesla çalışanları, sahiplerinin bilgisi dışında arabalardaki kameralar tarafından çekilen hassas fotoğrafları ve videoları birkaç yıl sene boyunca aralarında paylaştı. Eski çalışanlar, meslektaşlarının görüntüleri 2019 ile geçen yıl arasındaki grup sohbetlerinde ve bire bir iletişimlerinde paylaştıklarını söyledi.

Öyle ki, bir video’da, Tesla’nın bisikletli bir çocuğa çarpmadan önce yüksek hızda sürdüğünü gösteriyor. Diğer görüntüler arasında bir araca doğru yürüyen çıplak bir adam gibi şeylerde var. Eski çalışanlardan biri, “Onları çamaşır yıkarken ve gerçekten samimi şeyler yaparken görebiliyorduk. Çocuklarını görebiliyorduk” dedi.

Tesla web sitesinde, ürettiği her yeni aracın sekiz harici kamerayla donatıldığını söylüyor. Bu kameralar, Otomatik Pilot, Akıllı Çağırma ve Otomatik Park gibi özellikleri destekliyor. Ayrıca, park halindeki bir Tesla’ya yaklaşan insanların ve şüpheli görünen diğer etkinliklerin görüntülerini yakalayan Sentry Mode gözetim sistemini de etkinleştiriyorlar.

Şirket, müşteri gizliliği sayfasında, kamera sistemini kullanıcı gizliliğini korumaya odaklı tasarladığını belirtiyor. Sayfada, araç sahipleri “filo öğrenimi” amacıyla kamera kayıtlarını Tesla ile paylaşmayı seçseler bile, “kamera kayıtları isimsiz kalır” deniliyor. Böyle bile solda yine de bir Tesla çalışanı, Tesla veri etiketleyicilerinin kameralardan yakalanan görüntülerin konumunu Google Haritalar’da görmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Tesla’nın ve Akıllı kameralar ile donatılmış elektrikli arabaların şimdi de müşteri gizliliği sorunları ortaya çıkmış durumda…