Sosyal Medya

Kripto Para

Tether, Northern Data Group’a stratejik yatırım yaptı

Dünyanın ilk ve en yaygın kullanılan stablecoin’ine güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu destekleyen Tether’den önemli bir yatırım hamlesi geldi. Şirket, dayanıklı veri depolama ve yüksek performanslı bilgi işlem teknolojileriyle tanınan Northern Data Group’a stratejik yatırım gerçekleştirdi.

Tether, Northern Data Group’a stratejik yatırım yaptı

 

Dünyanın ilk ve en yaygın kullanılan stablecoin’ine güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu destekleyen Tether’den önemli bir yatırım hamlesi geldi. Şirket, dayanıklı veri depolama ve yüksek performanslı bilgi işlem teknolojileriyle tanınan Northern Data Group’a stratejik yatırım gerçekleştirdi.

 

Dünyanın önde gelen stablecoin’inin arkasındaki şirket olan Tether, kendisine bağlı Damoon adlı grup şirketi aracılığıyla Northern Data Group’a stratejik bir yatırım hamlesi gerçekleştiriyor. Piyasa değeri 83 milyar dolara ulaşan Tether, enerji üretimi, Bitcoin madenciliği ve iletişim teknolojisi alanlarına yönelerek yatırımlarını fintech sektörünün ötesine taşıyor.

 

Blockchain, Generative AI ve çeşitli bilimsel araştırmalar gibi teknik gelişmeler tarafından sunulan olanaklar gittikçe daha yüksek hacimlere ulaşırken, Northern Data Group gerçek bir öncü olarak ortaya çıkıyor. Northern Data Group’un dayanıklı veri depolama ve yüksek performanslı bilgi işlem teknolojileriyle, Tether’in ileriye dönük perspektifinin örtüştüğü görülüyor. Ayrıca şirketin bu stratejik yatırım hamlesi, teknolojinin gelişimini de destekleme kararlılığını gösteriyor.

 

“Finansal topluluklara yardımcı olacak erişilebilir çözümler yaratmak amaçlanıyor”

 

Tether, bu gibi yatırımlarla yalnızca inovasyon prensiplerini güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda her iki kuruluşun da kullanıcılara fayda sağlayacak doğru ve kararlı bir finansal yönetim sağlamasını amaçlıyor. Bu planlamalar ışığında Tether ve Northern Data Group, dünyanın her yerindeki finansal topluluklara yardımcı olacak erişilebilir çözümler yaratmak için birlikte çalışmayı hedefliyor. Yüksek performans elde etmeyi amaçladığı yapay zekâ, eşler arası iletişim ve ultra dayanıklı veri depolama çözümleri gibi girişimlerinde Northern Data Group ile en doğru adımları atmayı hedefleyen şirket hem global hem de yerel kapsamda diğer servislerini kullanan birçok topluluğa hizmet verecek çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Northern Data Group yatırımına ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Yeni teknolojik sınırlara doğru atılan bir adımı temsil ettiği için Northern Data Group’a yapılan yatırımdan ötürü büyük heyecan duyuyoruz. Bu yatırım, Tether rezervlerinin gücünü ve bütünlüğünü korurken sorumlu büyüme ve inovasyona olan bağlılığımızın altını çiziyor.” dedi.

 

Öte yandan bu yatırımların, Konsolide Rezerv Raporu’nda belirtilen rezervlerden farklı olduğunu ve Tether’in rezervleri veya müşteri fonları üzerinde hiçbir etkisinin olmayacağını garanti ettiğini de belirtmekte fayda bulunuyor. Tether’in yeni alanlardaki gelişimi, Northern Data Group’un gelecek hedefiyle örtüşen, umut verici bir büyüme ve sürdürülebilirlik döneminin habercisi olarak karşımıza çıkıyor.

 


Tether ve USD₮ Hakkında

 

Tether, küresel finans ortamında devrim yaratma hedefiyle hareket eden stabilcoin teknolojisi alanında öncüdür. Erişilebilir, güvenli ve verimli finansal, iletişim ve enerji altyapısı sağlama misyonuyla Tether; daha fazla finansal katılım ve iletişim esnekliği sağlar, ekonomik büyümeyi destekler ve hem bireyleri hem de işletmeleri güçlendirir.

 

Sektördeki en büyük, en şeffaf ve likit stablecoin’in yaratıcısı olan Tether, yeterince hizmet alamayan toplulukların yararına sürdürülebilir ve dayanıklı altyapı oluşturmaya kendini adamıştır. En son blockchain ve eşler arası teknolojiden yararlanarak, geleneksel finansal sistemler ile merkezi olmayan finansın potansiyeli arasındaki boşluğu doldurmaya kararlıdır.