Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TikTok CEO’su Kevin Mayer, işe başladıktan sadece üç ay sonra istifa etti

TikTok CEO'su Kevin Mayer, işe başladıktan sadece üç ay sonra istifa etti. TikTok'u ise bu sürede mevcut TikTok genel müdürü Vanessa Pappas şirketi yönetecek.

TikTok CEO’su Kevin Mayer, işe başladıktan sadece üç ay sonra istifa etti

Disney + ‘ın lansmanına yardım eden eski bir Disney yöneticisi olan Kevin Mayer, Mayıs ayında TikTok’u devraldı.

Kevin Mayer, Disney’i doğrudan tüketici operasyonlarına bırakıp Mayıs ayında TikTok’un CEO’su olarak devraldığında muhtemelen şirketin; politikacıların, özellikle de ABD Başkanı Donald Trump‘ın bu kadar popüler bir hedefi olacağını öngörmemişti. 

Şimdi, sadece üç ay sonra ve hükümetin zorladığı bir satış ya da kapatma sürecinin ortasında, Financial Times , Mayer’in TikTok çalışanlarına istifa ettiğini bir mektupta söylediğini bildirdi. TikTok’u ise bu sürede mevcut TikTok genel müdürü Vanessa Pappas şirketi yönetecek.

Bir TikTok sözcüsü Engadget’e yaptığı açıklamada;

“Son birkaç ayın siyasi dinamiklerinin Kevin’in ileriye dönük rolünün kapsamını önemli ölçüde değiştirdiğini takdir ediyoruz ve kararına tamamen saygı duyuyoruz. Kendisine şirkette ayırdığı zaman için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. ” denildi.

Mayer mektupta; “Son haftalarda, siyasi ortam keskin bir şekilde değişirken, kurumsal yapısal değişikliklerin neleri gerektireceği ve bunun, kaydolduğum küresel rol için ne anlama geldiği konusunda önemli düşünceler yaptım. Bu arka plana karşı ve çok yakında bir çözüme ulaşmayı umduğumuz için, şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim. ”

Şirket hala bu anlaşmayı müzakere ederken ve uygulamanın algısını tersine çevirmeyi umarak şeffaflık için bir destek sözü verdikten sadece bir ay sonra ayrılışı aniden geldi TikTok’un geleceğini “parlak” olarak nitelendirdi ve “Bu kararın şirketle, geleceğimiz için gördüklerimle veya inşa ettiğimiz şeye olan inancımla hiçbir ilgisi olmadığı konusunda net olmak istiyorum. Yiming kararımı anlıyor ve bu konudaki desteği için kendisine teşekkür ediyorum. ”

Kevin Mayer:

Bu ilkbaharda bu şirkete katılmaya karar verdim çünkü ByteDance tamamen benzersiz ve küresel internet ortamını değiştiren bir şirkette liderlik rolü oynama fırsatı sundu. Katıldığımdan beri ekipten ve şirketten inanılmaz derecede etkilendim.

Son haftalarda, siyasi ortam keskin bir şekilde değişirken, kurumsal yapısal değişikliklerin neleri gerektireceği ve bunun, kaydolduğum küresel rol için ne anlama geldiği konusunda önemli düşünceler yaptım. Bu arka plana karşı ve çok yakında bir çözüme ulaşmayı umduğumuz için, şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim.

Bu kararın şirketle, geleceğimiz için gördüklerimle veya inşa ettiğimiz şeye olan inancımla hiçbir ilgisi olmadığı konusunda net olmak istiyorum. Yiming kararımı anlıyor ve bu konudaki desteği için kendisine teşekkür ediyorum.
Bu şirketin bir sonraki aşamasına baktığımızda, geleceğin inanılmaz derecede parlak olduğuna şüphe yok. Kullanıcılarımız için herhangi bir potansiyel yapısal değişiklik, deneyimlerini etkilememelidir ve topluluğumuzun her zamankinden daha yaratıcı ve çeşitli olacağına kuvvetle inanıyorum. Platform, küresel topluluğumuza bugün olduğu gibi harika ve entegre bir deneyim sunmaya devam edecek. Benzer şekilde, çalışan açısından bakıldığında, işin büyük çoğunluğunun değişmeyeceğine inanıyorum.

Aynı zamanda, TikTok’u küresel olarak yürütmek de dahil olmak üzere kaydolduğum rolün, ABD yönetiminin ABD işini satmaya zorlama eyleminin bir sonucu olarak çok farklı görüneceğini anlıyorum. İşime her zaman küresel olarak odaklandım ve TikTok ABD’yi içeren küresel bir ekibe liderlik etmek benim için büyük bir çekiciydi.