Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TL Coin, Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parası geliyor

TCMB TL Coin, Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parasının önü açıldı. 2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında yer aldı.

TC Merkez Bankası Kripto Para Piyasasına Giriyor

TL Coin, Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parası geliyor.

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan bilgilere göre, Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konularak, Anlık Ödeme Sisteminin tasarım ve yazılım geliştirme aşamaları tamamlanarak, test uygulamalarına başlaması hedefleniyor.

Uluslararası ticaret sistemin kabul görecek alternatif para ve ödeme sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla ülke işbirlikleri tesis edilecek ve çalışmalar sürdürülecek.

İkili anlaşmalar yoluyla yerel para cinslerinden ticaret imkanlarının artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCBM ve Çin Merkez Bankası arasında yenilenen Para Takası Anlaşması kapsamında firmalara Çin Yuanı reeskont kredisi kullandırılmasına benzer uygulamalar Türkiye ile finansal ve ticari ilişkileri yoğun olan ülkelere yayılacak. Halen bazı ülkelerle karşılıklı olarak finansal piyasalarda yerel para cinsinden işlemlere başlaması, yerel kredi kartlarının kabulü ve finansal işlemlerin yerel para cinsinden gerçekleştirilmesi, bankalar arası işbirliği iletişimin güçlendirilmesini teminen hayata geçirilen önlemlerin diğer içinde gelen ülkeler ile de geliştirilmesi için girişimlerde bulunulacak.

Hedef Ülke merkez bankalarıyla ödeme sistemleri uyumlu çalışması imkanları araştırılacak ve ticaretin güvenilirliği güçlendirici ve hızlandırıcı önlemler alınacak. Bunun için Rusya’nın SWIFT’e alternatif mesajlaşma sistemine SPFS yönelik inceleme çalışmaları sürdürerek Türkiye’de SPFS’nin kullanılmasına yönelik çalışmalar takip edilecek.

Blokzincir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak. Bu kapsamda Anlık Ödeme Sisteminin tasarım ve yazılım geliştirme aşamaları tamamlanacak, test çalışmalarına başlanılacak denildi.

İşte bu ifade TL Coin Geliyor olarak yorumlandı….