Sosyal Medya

Otomobil

Toyota Yangın Riski Nedeniyle Hibrit C-HR ve Prius Modellerini Geri Çağırıyor

Toyota Dünya Genelinde 1 Milyondan fazla Hibrit Aracını Geri Çağırıyor. Toyota Yangın Riski Nedeniyle Hibrit C-HR ve Prius Modellerini Geri Çağırıyor.

Toyota Prius ve C-HR Modellerini Yangın Riski Nedeni ile Geri Çağırıyor

Toyota Yangın Riski Nedeniyle 1 Milyondan Fazla Hibrit Aracını Geri Çağırıyor. Dünya çapında uygulanacak geri çağırma ile Toyota hibrit araçlarında olası yangın için önlem almak istiyor. Geri çağırılan modeller Prius ve ülkemizde de ciddi satışı yapılan C-HR modeli yer alıyor.

Peki Dünya Çağında Geri Çağırmanın Nedeni Ne?

ABD’de yaklaşık 192 bin, Japonya’da ise 550 Bin’den fazla, dünya genelinde ise 1 Milyon’dan fazla Hibrit Aracın, “Güç Kontrol Ünitesine Bağlı Kablolardaki Görülen Yangın Riski” nedeni ile geri çağırma gerçekleştiriliyor. Söz konusu kablolardaki izolasyon zamanla yıpranabilir ve potansiyel olarak yangına neden olabilecek kısa devreye yol açabilir.

Japonya’da Haziran 2015 ile Mayıs 2018 arasında üretilen otomobiller bu durumdan etkileniyor. Prius Plug-in varyantı ve C-HR’nin hibrit versiyonunu da ekilenenler arasında. Bayiler kablo demetinin yer aldığı grubu kontrol edecekler ve bir tel bile açığa çıkmış durumda ise ücretsiz değişimi ve onarımı gerçekleştirilecek. Sağlam görünse bile koruyucu bant ile kablo demeti daha fazla koruma altına alınacak.

Toyota, bu ayın sonundan başlayarak etkilenen araçların tüm bilinen sahipleriyle iletişim kuracak. Ancak merak edenler merakını Toyota’nın Geri Çağırma Sitesinden de öğrenebilir. Toyota son dönemde hava yastıklarında çıkan problemler de olduğu gibi en ufak insan hayatını riske atacak bir durumu tespit ettiğinde bile araçlarını geri çağırmaktan geri durmuyor.
Toyota CBSReuters

Toyota Yangın Riski Nedeniyle Hibrit C-HR ve Prius Modellerini Geri Çağırıyor