Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

TP Vision KLABU İş birliği Mültecileri Sporun Gücüyle Destekliyor!

Philips TV & Sound markasının lisans sahibi TP Vision, KLABU Vakfı’yla iş birliği yaptığını açıkladı. TP Vision, önümüzdeki 2 sene boyunca KLABU misyonunu destekleyerek mülteci kamplarında yaşayanları umutlandırmak ve neşelendirmek amacıyla sporu araç olarak kullanacak.

TP Vision KLABU İş birliği Mültecileri Sporun Gücüyle Destekliyor!

Philips TV & Sound markasının lisans sahibi TP Vision, KLABU Vakfı’yla iş birliği yaptığını açıkladı. TP Vision, önümüzdeki 2 sene boyunca KLABU misyonunu destekleyerek mülteci kamplarında yaşayanları umutlandırmak ve neşelendirmek amacıyla sporu araç olarak kullanacak. Yapılacak maddi desteğin yanında TP Vision; klüp evlerine Ambilight TV’ler, kulaklıklar, soundbarlar ve Bluetooth hoparlörler de dağıtacak.

KLABU klüpleri; çocuklar, gençler ve ailelerin, e-spor, müzik ve birlikte aktiviteler yapabilecekleri güvenli alanlardan oluşuyor. Klüp binalarını işleten KLABU, mültecilerin spor ekipmanlarını ve oyuncakları ödünç alabilecekleri akıllı bir kütüphane sistemi de geliştirdi. Klüp evlerinde güneş enerjisiyle çalışan Wi-Fi bağlantısının yanında; TV oyunları, müzik gibi eğitim ve eğlence amaçlı birçok farklı seçenek de bulunuyor. Philips TV & Sound ürünleri de yapılacak iş birliği kapsamında klüp evlerindeki yerini alacak. Philips Ambilight TV’ler aracılığıyla online eğitim ve e-spor faaliyetleri gerçekleşirken, Philips Sound ürünleri de müzik aktiviteleriyle eğitimlere renk katacak.

Photos by Coco Olakunle

1 milyon Mülteciyi Desteklemeyi Hedefliyor

KLABU önümüzdeki 10 yıl içerisinde 50 klüp binası daha kurarak en az 1 milyon mülteciyi desteklemeyi hedefliyor. Kenya’da bulunan Kalobeyei Yerleşimi’nde kurulan ve 40 binden fazla mülteciye ev sahipliği yapan KLABU; yerel zanaatkarların, UNHCR (BM Mülteci Ajansı) ve kar amacı gütmeyen Roof For Humanity’nin destekleriyle oluştu. Kısa sürede yerel topluluk tarafından da benimsenen ve adını Swahi dilindeki ‘KLÜP’ ten alan KLABU’nun ikincisi ise,  Bangladeş’teki Cox Bazaar’da bulunan mülteci kampında kuruldu. Kampın çoğunluğu 1970 yılından beri sürekli artan şiddet nedeniyle Myanmar’dan sürülen Müslüman’ların yüzde 40’ı ve 12 yaşın altında çocuklardan oluşuyor.

TP Vision KLABU Ortaklığı:

TP vision KLABU’yla 2022-2024 yıllarını kapsayacak bir iş birliği gerçekleştirdi. TP Vision’ın ana şirketi olan TPV, 2020 senesinde imzaladığı UN Global Impact (Küresel İlkeler Sözleşmesi)’yle beraber insanlık için daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya kendini adadığını gösterdi. TPV, KLABU Ortaklığı’yla da TP Vision ilkelerin Sağlık ve Esenlik (SDG3) ve Kaliteli Eğitim (SDG4) ilkelerine katkıda bulunuyor.

TP Vision Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Müdürü Stefan Van Sabben ortaklıkla ilgili mutluluğunu‘’KLABU aracılığıyla mültecilere yardım ederek hayatlarında fark yaratacağımız için çok gururluyuz. Bizim için ürünlerimiz ve çalışanlarımız hep yaptığımız işin merkezinde yer aldı. Hayata geçirdiğimiz bu ortaklık sayesinde TP Vision ürünlerinin insanların hayatına dokunmasına ve onların potansiyellerine ulaşma yolunda yardımcı olabilmesi çok gurur verici.’’ sözleriyle aktardı.

TP Vision’ın sürdürülebilirlik programı hakkında daha fazla bilgi için:

Our sustainability approach – TP Vision