Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TPAY MOBİLE Gelecekteki Büyüme Stratejisini Hızlandırıyor

Orta Doğu ve Afrika'da (MEA) lider bir dijital tüccar edinicisi ve mikro ödeme odaklı mobil etkinleştirici olan TPAY MOBİLE, şirketin 2022 için planlanan hızlandırılmış büyüme yörüngesinde doğru yolda olduğunu açıkladı.

TPAY MOBİLE Gelecekteki Büyüme Stratejisini Hızlandırıyor

Orta Doğu ve Afrika’da (MEA) lider bir dijital tüccar edinicisi ve mikro ödeme odaklı mobil etkinleştirici olan TPAY MOBİLE, şirketin 2022 için planlanan hızlandırılmış büyüme yörüngesinde doğru yolda olduğunu açıkladı.

Duyuru, şirketin 28 Mart 2022 Pazartesi günü “Engage & Align” adlı ilk yıllık strateji toplantısında yapıldı. Dubai merkezli şirketin toplantısı, Kahire ve İstanbul’da 180 civarında şirket çalışanıyla iki dış mekanda ortaklaşa gerçekleştirildi. Küresel pandemi nedeniyle son 2 yılın ilki gerçekleştirilen toplantıdaşirket yöneticileri 2022 stratejilerini personelle paylaşarak şirketin ilk çeyrek performansı hakkında detaylı raporlar sundu. Q1 sonuçlarının tahminleri, TPAY Mobile’ın hızlandırılmış bir büyüme yörüngesinde olduğunu gösterdi.

TPAY Mobile’ın kurucusu ve CEO’su Bayan Sahar Salama şunları söyledi;

“TPAY hizmetlerine yönelik müşteri talebi ve uygulamamız sağlam kaldı, 2022’nin ilk çeyrek sonuçları, MEA genelinde hem ürün hem de iş ortağı portföyümüzde devam eden agresif entegrasyon ve genişleme çalışmalarının ardından sağlam. Sonuçlar, ekonomideki iyileşmenin yanı sıra önemli büyüme ivmesini de yansıtarak bizi 2022 yılı pazar rehberliğini yükseltmeye konumlandırıyor.”

Salama şunları ekledi: “Payguru’nun satın alınmasından 12 ay sonra, ekiplerimiz tamamen birleşti ve gerçekten de gelişmiş sinerjilerden yararlanmak için çok yakın çalışıyorlar – bunun üzerine – Türkiye’nin tüm TPAY bölgeleri için hem ürünlerin hem de tüccarların genişlemesi için gelişmiş düzenleyici çerçevelerle desteklenen ilerici iş modelleri.

TPAY MOBİLE Türkiye CEO’su ve Küresel Ortaklıklar, Türkiye ve Sahra Altı Afrika’dan sorumlu Grup Başkan Yardımcısı Işık Uman, şirketin geçen yılki ivmeyi temel alan güçlü Q1 sonuçlarından da son derece memnun kaldı. Bay Uman yorumladı:

TPAY MOBİLE türkiye’nin, Tpay’in stratejik büyüme planlarını hızlandıran sınırların ötesine geçmeye kararlı, canlı ve deneyimli bir ekipten yeni enerji getirmesi beni çok mutlu etti. Şimdi TPAY Grubu’nun bir parçası olarak, Türkiye ekibinin Tpay’in işine anında katma değer sağlayacağından ve 2022’de yıllık gelir artışımıza önemli katkı sağlayacağından eminim. TPAY MOBİLE, Türkiye’deki toplam gelirlerin 2022 yılının 1. çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine göre %29 arttığını görmekten gurur duyuyor. Ve yeni iş ortaklarımız devreye girdiğinde, bunu daha da yükseklere çıkarmayı dört gözle bekliyoruz ve bölgedeki mobil ödeme endüstrisi için yeni kriterler belirlemeye devam ediyoruz.”

2014 yılında Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk açık mobil ödeme platformu olarak kurulan TPAY MOBİLE, dijital servis sağlayıcıların MEA ve Türkiye’deki 29 ülkedeki tüketicilerden mikro ödemelere erişmesini ve bunları kabul etmesini kolaylaştıran eksiksiz bir hizmet ve uçtan uca ödeme çözümü sunmaktadır. TPAY MOBİL platformu 91 canlı operatör ve cüzdan bağlantısı içerecek şekilde büyüdü TPAY Mobile’ın merkezi BAE’de bulunuyor ve hizmetleri şu anda aylık 22 milyondan fazla aktif kullanıcı tarafından kullanılıyor.

2015 yılında kurulan İstanbul merkezli Payguru, Türkiye’nin mali düzenleme kurumundan lisans alan ilk mobil ödeme şirketi oldu. TPAY Mobile’ın Türkiye Ofisi olarak, üç mobil şebeke operatöründe doğrudan taşıyıcı faturalandırma (DCB) tabanlı ödeme platformunun yanı sıra sekiz büyük banka üzerinden banka havalesi ve ATM ödemeleri sunmaktadır.