Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Payguru, Üye İşyerlerine EVINA ile Ekstra Güvenlik Katmanı Sunuyor!

Evina ile imzalanan ve TPAY Mobile’ın faaliyette olduğu 30 ülkeyi kapsayan anlaşmanın ilk safhası, ödeme güvenliği çözümü için Türkiye’nin lisanslı ilk mobil ödeme kuruluşu Payguru ile yürütülecek entegrasyon çalışmasını kapsıyordu.

Payguru, Üye İşyerlerine EVINA ile Ekstra Güvenlik Katmanı Sunuyor!

TPAY Mobile, Merkezi Paris’te olan sibergüvenlik firması Evina ile imzaladığı stratejik ortaklık sayesinde Dünyanın’nın önde gelen ödeme güvenliği çözümlerinden biri olan DCBprotect’i mobil ödeme (Direct Carrier Billing – DCB) işlemlerinde devreye alarak üye işyerlerinin daha güvenli ticari akışlara kavuşmalarını sağlıyor.

Evina ile imzalanan ve TPAY Mobile’ın faaliyette olduğu 30 ülkeyi kapsayan anlaşmanın ilk safhası, ödeme güvenliği çözümü için Türkiye’nin lisanslı ilk mobil ödeme kuruluşu Payguru ile yürütülecek entegrasyon çalışmasını kapsıyordu. Payguru ile dört ayı aşkın bir zaman alan entegrasyon ve optimizasyon sürecinin sonunda, DCBProtect 25 Temmuz 2022 itibarıyla tam anlamıyla devreye girdi. Payguru’da o tarihten bu yana Evina sistemi tarafından dolandırıcılık, sahtecilik (fraud) girişimi olduğuna kanaat getirilen her hareket bloklanıyor.

Çözüm, Payguru’nun bundan sonraki süreci takibi ve hazırlayacağı raporlama akabinde TPAY Mobile’ın faaliyette olduğu Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde de peyderpey devreye alınacak.

TPAY Mobile’ın Küresel İşbirliği Türkiye ve Sahra Altı Afrika (SSA) Başkan Yardımcısı ve Payguru CEO’su Işık Uman konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Evina ile yeni stratejik ortaklığımız için mutluyuz. Payguru bu sayede üye işyerlerini olası dijital taciz ve dolandırıcılık saldırılarından korumak için ek bir güvenlik katmanı sunarak müşteri deneyimini geliştirmede önemli bir adım atmış oluyor. Evina, operatör temelli faturalandırmaları temel alan ödeme yöntemlerinin siber güvenliğinde belirgin bir şekilde pazar lideri konumunda. Biz de onlarla çalışarak, üye işyerlerimizin korunmalarını sağlamada en iyi güvenlik teknolojilerinden yararlanmayı umuyoruz. Ayrıca güvenilir bir ekosistem oluşturmak için ödeme hizmetleri işimizi büyütmenin de en iyi yolu bu.”

Evina CEO’su David Lofti ise şunları söyledi:

“Türkiye, telekom şirketlerinin ödeme hizmetleri alanındaki büyüme potansiyelini fark etmeye başladığı ve hızlı hareket eden bir ülke. 80 ülkede her gün 20 milyondan fazla ticari işlemi gözleyen ve aynı zamanda mobil ödemelerin güvence altına alınmasında en büyük yatırımcı bir firma olarak biz de onların büyümeleri için ihtiyaç duyulan güvenlik becerilerini sağlıyoruz. DCBProtect gibi siber güvenlik çözümlerimiz ile sahtecilik girişimleri aşağıya çekiliyor, sistem daha güvenli hale getiriliyor, şikayetler azalırken gelirler artıyor. Hedefimiz, ilgili tüm oyuncuları güvence altına alarak sağlıklı bir ödeme ekosistemi oluşturulmasına yardımcı olmaktır” TPAY Mobile ile giriştiğimiz iş birliğinin başlangıç adımı olan Payguru ile bu iş birliğinden dolayı son derece heyecanlıyız.” 


Evina Hakkında

Evina, operatör ücretlendirmesi ve mobil cüzdan için en gelişmiş siber güvenlik teknolojisini sunmaktadır. Evina’nın çözümleri her gün 80’den fazla ülkede 20 milyondan fazla işlemi koruyarak gelirleri artırmakta ve şikayet oranlarını azaltmaktadır. Küresel şirket, 19’dan fazla milletten çalışana sahiptir ve Paris ve Dubai’de ofisleri bulunmaktadır.