Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

TransferGo Tavsiye Bonusunda Kural İhlaline Dikkat!

TransferGo özellikle sevdiklerine yurtdışına para göndermek için harika bir hizmet sunuyor. Ancak Bonus Programı konusunda kullanıcılarına yeteri kadar bilgi verdiklerini söylemek zor. Zira bu ayrıntıyla ben bile ancak kullandıktan sonra fark edebildim ve  sizinle paylaşmak istiyorum.

TransferGo Tavsiye Bonusunda Kurar İhlaline Dikkat! Niyet Okuma Yapıyorlar!

TransferGo özellikle sevdiklerine yurtdışına para göndermek için harika bir hizmet sunuyor. Ancak Bonus Programı konusunda kullanıcılarına yeteri kadar bilgi verdiklerini söylemek zor. Zira bu ayrıntıyla ben bile ancak kullandıktan sonra fark edebildim ve  sizinle paylaşmak istiyorum.

TransferGo hizmetini kullandınız ve hoşunuza gitti bunu tavsiye etmek istediğinizde; genelde ya yakın aile bireylerinden başlarsınız, yada en yakınınızdaki dostlarınızdan başlarsınız. Bu nedenle muhtemelen tavsiye ettiğiniz kişiler ile sizin ortak para göndermek istediğiniz kişilerin aynı olma ihtimali her zaman vardır ve yüksektir.

Benim yaşadığım örnekte ise;

Almanya’ya ücretsiz nasıl para gönderilir yazımda da belirttiğim gibi daha önce kızıma bildiğiniz gibi master parası gönderdim. Sonrasında herkes gibi eşime ve dostuma bunu tavsiye ettim. Gel zaman git zaman aradan sanırım bir kaç ay geçti ve Eşim kızıma para göndermek istedi.  Doğal olarak eşim üzerinden TransferGo ‘nun tavsiye bonusundan da faydalanmak adına kızımıza para gönderdik.

Gelin görün ki yazının başlığına konu olan kural hatası burada devreye giriyor.

Zira tavsiye eden kişi ile aynı kişiye para gönderdiğinizde 400 TL’lik bu tavsiye bonusuna Bloke koyuyorlar.

Üstelik bilgilendirme mesajında gönderdikleri e-posta yazısına bakarsanız, sizi şüpheli bulduklarını, tavsiye ettiğiniz kişinin hizmeti kullanacağından şüphe duyulduğu durumlarda TransferGo’nun bonusu durdurma haklarının olduğu maddenin linkini gönderiyorlar.

“Merhaba Behti Bey,

Davet etmiş olduğunuz kişi sizinle aynı kişiye transfer yapmış olduğundan burada bir kural ihlali oluşmaktadır. Bu sebeple bonus ödemeniz durdurulmuş.

TransferGo aşağıdaki durumlarda bonus ödemesi yapmama hakkını saklı tutar:

– önerilen arkadaşın hizmetimizi kullanma niyeti olmadığından ve hizmeti sadece bir defalığına Bonus kazanma amacıyla kullandığından şüphelendiğimizde (bkz: https://www.transfergo.com.tr/hukum-ve-kosullarimiz/arkadas-davet-programi)

Saygılarımla,

İyi de TransferGo ben bu detayları bu güne kadar neden göremedim sitenizde..

Dediğim gibi ben bu maddeden haberdar değilim, bu şekilde hareket edebilecek yüzlerce senaryo söyleyebilirim size ve TransferGo yetkililerine.

Örneğin tavsiye etmeden önce onlarca kişiye para göndermişte olabilirdim. Yurt dışında birden çok akrabam olabilirdi mesela yada iş yaptığımız ortak arkadaşlarımızda olabilirdi.

Açıkçası, benim en çok kızdığım şey ise “Niyet Okuması Yaptıklarını Düşünmem”. Tavsiye ettiğin kişinin bu hizmet kullanıp kullanmayacağından neye göre emin olabiliyorsunuz bunu anlamadım doğrusu. Kısadan kestirip atıyorlar.

Konuyu TransferGo’nun Türkiye’ye yazdım buna nasıl bir cevap verecek bekliyorum. Gelen cevabı buraya ekleyeceğim.

14:55 – Konuyu inceledikleri, en kısa sürede dönüş yapacaklarını belirtti.

19:12 – incelendi birbaşka ihlalimiz daha varmış gönderilen hesabın N26 gibi ön ödemeli kartların IBANLARI da olmaması gerekiyormuş.

AN İTİBARİYLE BONUS İŞİMİZ HAYAL OLDU.

SİZE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN MADDELERİ EKLİYORUM.

  • TransferGo aşağıdaki durumlarda bonus ödemesi yapmama hakkını saklı tutar:
    • 9. madde bağlamında size veya Önerilen Kullanıcıya ait kimliği, ilave bilgiyi ve belgeyi teyit edemememiz hâlinde;
    • Hesabın Önerilen Kullanıcı tarafından sahtekârlık amacıyla açıldığı veya Önerilen Kullanıcı Hesabının Şartlar ve Koşulları başka şekilde ihlal ettiğine dair makul şüphemiz olduğunda (https://www.transfergo.com/tr/terms-and-conditions);
    • Eğer transferi ön ödemeli kart kullanarak veya ön ödemeli kart sağlayıcılarına yaparsanız (Revolut, Monese, ApplePay, Google Pay, N26, vb.)
    • Önerilen Kullanıcı size veya kendisine para gönderirse
    • Bir Arkadaşa Öner kupon kodunu veya bağlantısını kullanan bir işlemin göndereni ve alıcısı aynı kişi ise, a) banka hesabı, banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart veya kimlik bilgilerinin farklı olması veya b) fatura adresi farklı
    • Banka kartındaki veya hesabınızdaki ad size ait değilse veya TransferGo hesabınızdaki adla eşleşmiyorsa. İsimler uyuşmazsa, ödülünüzü ödememe hakkımızı saklı tutarız
    • Şart ve Koşullarımızı veya bu Program Koşullarındaki herhangi bir hükmü ihlal etmeniz durumunda;
    • Önerme Programını sonlandırmamız veya Koşulların Karşılanmasını Sağlayan Transferin Önerme Programının bitişinin ardından tamamlanması hâlinde;
    • geçerli yasa size Bonus ödemesi yapmaktan bizi men ettiğinde; veya
    • Bonusunuzun süresinin paragraf 4.2. uyarınca dolmuş olması hâlinde;
    • sizin ve önerilen kullanıcının birden fazla TransferGo hesabı bulunması hâlinde;
    • Bonusun birden fazla kullanıcı tarafından aynı hesap için talep edilmesi hâlinde;
    • önerilen arkadaşın hizmetimizi kullanma niyeti olmadığından ve hizmeti sadece bir defalığına Bonus kazanma amacıyla kullandığından şüphelendiğimizde
    • Bonusun kişisel banka hesabınız dışında bir hesaba gönderilmesini talep ettiğinizde
    • Bonusunuzun desteklemediğimiz bir ülkedeki bir hesaba ödenmesini talep ettiğinizde
    • Bir Arkadaş Öner Programının Kullanım Koşullarını ihlal eden diğer durumlarda.
    • Önerilen arkadaş TransferGo hesabı oluştururken veya rezervasyon yaparken benzersiz kodunu kullanmadığında. Ödül, kullandıkları öneren kodundaki ilk önerene tahsis edilir. TransferGo, bu Bonusları tekrar tahsis edemez.

Sonuç!

Teknotalk.com olarak hizmeti tavsiye ettim ve hala ediyorum ancak bu ayrıntı bir çok bizi takip eden kullanıcımızı üzebilir.

Henüz bu hizmeti deneyimlemeyen okurlarımızdan birisiyseniz, lütfen TransferGo Tavsiye Bonusu‘ndan faydalanmak istediğinizde bu ayrıntıya dikkat edin.

Saygılarımla

16 Ocak 2023 Güncelleme:

TransferGo ile yaptığım titiz görüşmeler konusunda şu konuları netleştirme fırsatımız oldu.

  • Öncelikle tavsiye ettiğiniz kişinin sizin daha önce gönderdiğiniz birisine transfer yapsında bir sakınca yok. TransferGo’nun Böyle bir kuralları olmadığını netleştirdim.
  • Benim sürecimdeki temel sıkıntının Almanya’daki N26 yani ön ödemeli kartların hesaplarına göndermiş olmamızdan kaynaklıyor, onu da netleştirdik. Her ne kadar N26’nın Türkiye’de bir hizmeti olmasa da bu durumun suistimale açık bir durum olması sebebiyle böyle bir önlem almışlar. (Göndermeden önce bu ayrıntıyı kendi adıma gözden kaçırmışım ama siz kaçırmayın sakın)
  • Tavsiye ettiğim kişinin şartları sağlaması durumunda Bonus Kazanma Hakkımız saklı kalıyor. Yani tavsiye ettiğiniz kişi yine 2000TL üzeri geçerli bir transfer yapması durumunda, 400 TL ‘lik bonusu kazanabilirsiniz.

Ben açıkçası Tavsiye ettiğimiz kişinin aynı kişiye gönderebilmesi yada bu konuda bir kural olmamasını olumlu gördüm. Ön ödemeli kartlar konusunda ki TransferGo’nun endişelerini de anlayabiliyorum.

Süreçle ilgili son güncellemelerim bunlar.

Not:
Transfergo müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarımızın ve yetkililerin bizzat konuyu takip etme ve ilgilenme çabasına teşekkür etmek istiyorum. Konu hakkında titiz çalıştılar, uğraştılar …