Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Trump Apple’a iPhone Kilidini açması için baskıyı arttırdı

Apple iPhone'ların kilidini açacak mı? Trump Apple'a iPhone Kilidini açması için baskıyı arttırdı. Apple kişsel verilerin güvenliği için?

Trump Apple’a “iPhone”un kilidini açması için baskısını artırdı

Apple kişisel veri güvenliği konusundaki kendisine olan güvene zarar vermemek için, ABD başkanına direniyor. Benzer durumlar konusunda da geçmişte geri adım atmayan Apple, Trump’ın son dönemdeki baskısı karşısında ne yapacak?

ABD Başkanı Donald Trump Apple Inc.’i “görevini yerine getirmeye” çağırarak, 6 Aralık’ta Florida Deniz Üssüne yapılan terör saldırısında saldırgan tarafından kullanılan iPhone’un şifresini kırmasını istedi.

Salı günü paylaştığı bir tweet ile Trump, ABD hükümetinin Apple’a ticari ve diğer konularda yardım ettiğini ve buna karşılık olarak California merkezli teknoloji devinin suç işlemek için kullanılan telefonların şifresini kırması gerektiğini söyledi.

Trump ve Apple’ın CEO’su Tim Cook mükemmel bir iş ilişkisi içindeler ve bu ilişki Trump’ın Çin ile yaptığı ticaret anlaşması pazarlığına katkı sağlarken, Apple’ın da milyarlarca dolar kazanmasını sağlayabilecek.

Ancak aralarında Trump’ın atadığı Başsavcı Williaö Barr’ın da bulunduğu ABD’li hükümet yetkilileri, Apple’ın Florida saldırganının iPhone’larının kilidini açmaya yeterince yardımcı olmadığı şikayetinde bulunuyorlar.

Apple ise yardımcı olmadığı yolundaki şikayetleri reddederek, cihazların yedeklemesini içeren “gigabytler” büyüklüğündeki veriyi yetkililere verdiğini belirtti.

Apple hükümetin cihazların şifrelerinin kırılması isteğine direkt olarak değinmedi, ancak FBI müfettişlerinin şifreli cihazlara erişimini sağlayacak özel araçlar geliştirmesini reddediyor.

Fakat Bloomberg News’un Salı günü güvenlik uzmanlarına dayandırdığı haberine göre, hükümet bu konuda Apple’a muhtaç değil ve bunun yerine saldırganların telefonlarına sızmak ve bilgileri analiz etmek için üçüncü parti araçları da kullanabilir.