Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tual Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal, NFT platformu Carny’yi satın aldı

Tual Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal, Türkiye’nin kürate edilmiş ilk NFT platformu Carny’yi satın aldı.

Tual Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal, NFT platformu Carny’yi satın aldı

Türkiye’nin kürate edilmiş ilk NFT platformu Carny; blockchain, metaverse ve yazılım geliştirme gibi farklı alanlarda yatırımları olan Tual Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal tarafından satın alındı.

Tual Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal, Türkiye’nin kürate edilmiş ilk NFT platformu Carny’yi satın aldı. Ethereum tabanlı bir platform olan Carny, seçilmiş üreticilerin orijinal içeriklerinin sergilendiği bir NFT pazaryeri olarak kullanıcılarına hizmet sunuyor. Açılışını Türkiye’nin ilk NFT sergilerinden biri ile yapan Carny, bugüne kadar pek çok yeniliğe imza attı.

Boyner ile BforGood sergisini düzenleyen Carny, bu sergi ile Türkiye’nin ilk mağaza içi NFT sergisine de ev sahipliği yapmıştı. Yapılan bu sergide satılan her eser için Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın hayata geçirmiş olduğu “Yetiş doktor” projesi kapsamında bir tıp öğrencisinin yıllık masrafları karşılanmıştı.

Ayrıca Carny 2022 yılı Nisan ayında düzenlenen ArtWeeks Akaretler’de de etkinliğin ilk ‘sadece dijital’ sergi alanına ev sahipliği yapmıştı. Bu etkinlikler ve sergiler boyunca sanatçılara da destek olan Carny’de üretilen eserler için sanatçılar minting (NFT üretme) ücreti ödememişti.

“Yaptığımız işlerle birçok ilke imza attık”

Satış süreci üzerine açıklamalar da bulunan Carny Kurucu Ortağı Nuri Sayraç,

“Biz Carny olarak daima geleceğin sanat ve NFT dünyasına ayak uydurmak için çalıştık. Bu kapsamda, yaptığımız işler de hep yenilikçi işler oldu. Bugüne dek Türkiye’de yaptığımız işlerle birçok ilke imza attık. Ünlü sanatçılar, markalar ve galeriler ile güzel iş birlikleri gerçekleştirdik. Bu iş birlikleriyle yaptığımız işleri topluluğa gösterme fırsatımız oldu. Şimdi ise bunun karşılığını aldığımız bir süreçteyiz ” dedi.

Türkiye’nin kürate edilmiş ilk NFT platformu Carny’nin kurucuları arasında Elyo Elvaşvili, Nuri Sayraç, Rıza Dedehayır, Mark Basoğlu ve Güneş Aydoğan yer alıyor.