Sosyal Medya

Eğitim

TÜBİSAD’ın düzenlediği bootcamp’te eğitim alanlara Etiya’da işe başlama şansı!

TÜBİSAD ve Techcareer.net'in iş birliği ile hayata geçirilen “Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı” kapsamında, 12 Kasım'a kadar sürecek “Etiya Front-End with Angular Bootcamp”ı başladı. Adaylar Angular dilinde alacakları eğitim ile ön yüz geliştirmede profesyonelleşecek ve Etiya'da işe başlama şansı yakalayacak.

TÜBİSAD’ın düzenlediği bootcamp kapsamında eğitim alacak adaylar Etiya’da işe başlama şansı yakalayacak

TÜBİSAD ve Techcareer.net’in iş birliği ile hayata geçirilen “Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı” kapsamında, 12 Kasım’a kadar sürecek “Etiya Front-End with Angular Bootcamp”ı başladı. Adaylar Angular dilinde alacakları eğitim ile ön yüz geliştirmede profesyonelleşecek ve Etiya’da işe başlama şansı yakalayacak.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün istihdam gücünü arttırmak ve teşviklerden faydalanmasını sağlamak amacıyla mevzuat çalışmaları yaparken sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün sağlanması amacıyla eğitim, sınav ve sertifikasyon projeleri de yürütüyor.

Bu kapsamda çalışmalarına devam eden TÜBİSAD son olarak sektörde nitelikli iş gücü kaynağının arttırılması amacıyla eğitim projelerinin ilk aşaması olarak teknoloji kariyeri platformu Techcareer.net ile “Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı” projesini de hayata geçirdi. TÜBİSAD bu program ile yeni mezun ya da BT alanında az tecrübeli, yetenekli adayların sektöre kazandırılmasını hedefliyor. Nisan – Ağustos döneminde “Front-End”, “Java Developer” ve “Android Developer” konularında gerçekleşen pilot çalışmaların ardından bu kez gönüllü üye Etiya’nın katılımı ile yeni bir dönem başlıyor.

Bölüm fark etmeksizin tüm üniversite mezunlarına açık olan bu bootcamp’te BİT alanında kariyer yapmak isteyen tüm adaylara fırsat verilmesi hedeflendi. Techcareer.net’in 2 bin 623 başvuru arasından yaptığı değerlendirme sonucunda seçilen; 12 kadın ile 13 erkekten oluşan 25 kişi, “Etiya Front-End with Angular Bootcamp”e katılacak.  18 Ekim’de başlayan ve 12 Kasım’a kadar devam edecek online bootcamp kapsamında alanında uzman eğitmen ve Etiya profesyonelleri ile katılımcılar Angular dilinde ön yüz geliştirme eğitimi alacak. Ayrıca, bootcamp programında akran eğitim modeli de uygulanarak alanında kendini geliştirmiş üniversite öğrencileri misafir olarak bootcamp’e katılacak ve katılımcılara ödev-proje geliştirme konularında destek olacak. Böylece yetenekli adaylar yapay zekâ temelli dijital dönüşüm projeleri geliştirmede dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Etiya’nın alanında uzman yazılım kadrosunda yer alma fırsatını yakalayacak.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan

“Sektördeki nitelikli iş gücü açığını kapatırken sosyoekonomik gelişimin de destekleyicisi oluyoruz”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan şunları söyledi:

“Ülkemizde bilgi teknolojileri, telekomünikasyon, yeni medya, internet ve tüketici elektroniği alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin güçlü ortak sesini temsil ederken tüm çalışmalarımızın topluma değer katmasına büyük önem veriyoruz. Teknolojik gelişmeleri ve çözümleri; salt ticari hedeflere göre değil, topluma katacağı faydaları da dikkate alarak değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Çığır açan teknolojiler günümüzde hızla yaygınlaşırken bunu sektörümüzün yetenek açığını kapatma adına bir fırsat olarak da değerlendiriyoruz. Bu nedenle TÜBİSAD olarak bilgi ve iletişim teknolojileri alanında sahip olduğumuz tecrübemizden de istifade ederek hem sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün sağlanması hem de kariyer fırsatları sunarak toplumsal refahın arttırılması amacıyla katkıda bulunuyoruz. Techcareer.net iş birliği ve üyelerimizin destekleri ile hayata geçirdiğimiz “Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı”mız da üstlenmiş olduğumuz bu misyonumuzun bir izdüşümüdür. Bu program ile mezun olan yeni yeteneklere sadece TÜBİSAD ve Techcareer.net ekosisteminde kariyer fırsatı sunmakla kalmıyor aynı zamanda şirketlerin günden güne artan dijital yetenek açığının kapanmasına katkıda bulunarak sosyoekonomik gelişimi de destekliyoruz. TÜBİSAD olarak BT alanında önümüzdeki dönemlerde kapsayıcı, sürdürülebilir farklı öğrenim programlarımızla eğitim projelerimizi daha da zenginleştireceğiz.  Üyelerimizin tüm eğitim programlarımızla ilgili görüşlerini paylaşmaları ya da ihtiyaçları olan alanlarda eğitim programları düzenlemek istemeleri halinde bizlerle irtibata geçmeleri yeterli olacak.” dedi.

Etiya Kurucu Ortağı ve CEO'su Aslan Doğan

“Yazılım sektörünün sürdürülebilir büyümesi nitelikli iş gücünü artırmakla mümkün”

Etiya Kurucu Ortağı ve CEO’su Aslan Doğan ise açıklamasında

“Son yıllarda artan nitelikli iş gücü göçünün konuşulduğu bugünlerde TÜBİSAD iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu proje bizim için çok değerli. Şirket olarak her yıl global büyümemize paralel artırdığımız istihdam olanakları ile de ülkemize değerli katkılar sağlıyoruz. Özellikle ülkemizde yetişmiş, teknoloji alanında çalışacak iş gücünü bu tip özel programlar aracılığı ile istihdam edeceğimiz için de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yıllardır vurguladığım bir gerçek var ki yazılım sektörünün sürdürülebilir büyümesi nitelikli iş gücünü artırmakla mümkün. TÜBİSAD’a bu konuda desteği için ayrıca teşekkür etmek isterim.” diye konuştu.

Techcareer.net Yönetici Ortağı Okan Ay

“Bu değerli iş birliği ülke istihdamı açısından oldukça önemli”

Techcareer.net Yönetici Ortağı Okan Ay ise açıklamasında şunları söyledi:

“Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı kapsamında şirketlerin ihtiyaçlarına özel oluşturduğumuz bootcamp’lerle, aranan kriterlere uygun adayların belirlenerek istihdam edilmesine aracılık ediyoruz. Yola çıkış amacımız olan dijital yeteneklerin yetiştirilmesi ve işe yerleştirilmesine katkı sağlamak adına yapılan bu değerli iş birliğinin ülke istihdamı açısından da oldukça önemli olduğunu düşünüyor, tüm faaliyetlerimizi bu bilinçle yürütüyoruz. Alanında uzman eğitmenler ve nitelikli eğitim içerikleri ile bilişim alanında yeni yetenekler yetiştirmeye devam edeceğiz.”