Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Tüketici Hakem Heyetlerine Online Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Adım Adım Tüketici Mahkemelerine Online Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır? e-devlet üzerinden Tüketici Mahkemelerine Başvuru İşlemi, Başvuru Takipleri ve diğer Kolaylıkları?

Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi

Online Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru imkanı olduğunu biliyor muydunuz? Bunun için e-devlet şifreniz olması zorunlu.

Bir çok kişi tüketici mahkemelerine başvurmanın zorluğundan kaçınarak haklı olduğu konularda bile sırf üşengeçlikleri yüzünden bu itirazlarını ve başvurularını yapmaktan vazgeçiyor. Büyük şirketler de bunu fırsata çevirmek için kendi müşteri hizmetlerine gelen başvuruların büyük çoğunluğunu “Müşteri Hatası” adı altında geri çeviriyor ve ürün sahiplerine Tüketici Mahkemelerini adres gösteriyor.

Ancak durum şimdi biraz daha farklı hale geldi. Özellikle e-devlet üzerinden başvurular oldukça kolaylaştı. e-devlet şifresi ile platforma giriş yaptıktan sonra “Arama Bölümünde Tüketici kelimesini aratmanız yeterli.

Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı)’nı tıkladığınızda size söz konusu uygulamaya yönlendiriyor.

Uygulama ile ilgili Aşağıdaki Açıklamalar Aktarılıyor!

Adım Adım Tüketici Mahkemelerine Online Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Giriş yapacağınız uygulama ile ilgili bilgiler:
Uygulama Adı         : Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi
Uygulama Adresi    : https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr/
Hizmet Açıklaması : Bu hizmet ile Tüketici Hakem Heyetlerine online başvuruda bulunabilirsiniz.

Daha sonra Tüketici Başvurularını seçip, ilk gelen ekranda şikayetiniz ile ilgili adım adım yönlendirmeleri görebilirsiniz.

   Reklam şikayeti başvuruları için buradan bilgi alabilirsiniz.
   Diğer şikayet başvuruları için buradan bilgi alabilirsiniz.

 

Adım Adım Tüketici Mahkemelerine Online Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Peki İşe Yarıyor mu Derseniz?

Benzer şekilde bir ayıplı Adidas Ayakkabı Başvurusu yaptım. Yaklaşık 2 Hafta gibi bir sürede bana dönüş yapıldı. Ayrıca Dosyanıza yapılan işlemler ile ilgili adım adım neler olduğunu görebiliyorsunuz.

Daha önceki Tüketici Mahkemesi Başvurularını düşününce oldukça hızlı ve Belediye ve Kaymakamlık Binalarına gitmeden işinizi halledebiliyorsunuz.

e-devlet Kapısı