Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye Kalkınma Fonu’ndan BEAM Teknoloji’ye Yatırım

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın (TKYB) kurucusu olduğu Türkiye Kalkınma Fonu, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren BEAM Teknoloji A.Ş. şirketine yatırım yaptı.

Türkiye Kalkınma Fonu’ndan BEAM Teknoloji’ye Yatırım

 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın (TKYB) kurucusu olduğu Türkiye Kalkınma Fonu, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren BEAM Teknoloji A.Ş. şirketine yatırım yaptı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Türkiye Kalkınma Fonu ve altındaki Yenilikçi ve İleri Teknolojiler fonumuzla, savunma sanayimize ve ülkemizin siber güvenlik sektörüne katkı sağlayabilecek firmaların sermaye ya da yapılandırılmış finansman gibi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz.” dedi

 

TKYB’nin kurucusu olduğu Türkiye Kalkınma Fonu, siber saldırılara karşı test ve değerlendirmelerini ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştiren ve Siber Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi olarak faaliyet gösteren Beam Teknoloji’ye yatırım yaptı. Yatırım, Türkiye Kalkınma Fonu tarafından yönetilen ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı kuruluşu SSTEK’in yatırımcısı olduğu Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan yapıldı.

 

Beam Teknoloji’nin global büyüme yolculuklarına dahil olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Banka olarak kurucusu olduğumuz Türkiye Kalkınma Fonu ve altındaki Yenilikçi ve İleri Teknolojiler fonumuzla, savunma sanayimize ve ülkemizin siber güvenlik sektörüne katkı sağlayabilecek firmaların sermaye ya da yapılandırılmış finansman gibi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Bu fonumuzla, ülkemizdeki teknoloji odaklı şirketlerin büyümesini desteklemeyi, istihdam ve ihracat artışı yolu ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Beam Teknoloji, siber güvenlik tehditleri konusunda kullanıcı farkındalıklarının artırılması ve sertifikalandırma hizmetleri ile sektörde önemli bir boşluğu dolduruyor. Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu, teknoloji odaklı büyümeye ve kaynakların etkin kullanımına destek verebilecek, istihdamı ve ihracatı artırma hedefi ile uyum içindeki şirketlere yatırım yaparak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyelinin artırılması ve sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmaya tüm gücüyle devam edecek” dedi.