Sosyal Medya

Otomobil

Türkiye’nin İlk Paylaşımlı Elektrikli Bisiklet Filosu Tripy Artık İzmir’de

Türkiye’nin ilk paylaşımlı elektrikli bisiklet filosuna sahip Tripy, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir etkinlik gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak İskele’de gerçekleşen etkinliğe Tripy ile katılım sağladı.

Türkiye’nin İlk Paylaşımlı Elektrikli Bisiklet Filosu Tripy Artık İzmir’de

 

Türkiye’nin ilk paylaşımlı elektrikli bisiklet filosuna sahip Tripy, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir etkinlik gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak İskele’de gerçekleşen etkinliğe Tripy ile katılım sağladı. Şehirlere çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım modu sunan Tripy, sürekli genişleyen filosuyla odağına insanı koyarak dünyada gerçekleşen ulaşım devriminin bir parçası haline gelmeyi hedefliyor.

Her pedalda elektrik üreterek alternatif ulaşım imkanı sunan Tripy ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Elektrik Destekli Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi Kurulum ve İşletme İşi” kapsamında 2000 adet bisiklet 2024 yıl sonuna kadar İzmirlilerle buluşacak. Söz konusu iş birliği çerçevesinde bir araya gelen MİA Teknoloji Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çivi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tripy’nin çevreye ve sağlıklı yaşama katkılarını anlattı.

“2050 yılı net sıfır karbon emisyon hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz”

Ulaşım sektörünün geleceği ve Tripy’nin kullanım alanı ile ilgili konuşan MİA Teknoloji Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Çivi,

“Bursa, Eskişehir, Sakarya illerinden sonra İzmir sokaklarında da Tripy’i görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bildiğiniz gibi dünyanın önemli şehirleri artık şehir merkezlerini araç trafiğine kapatmış durumda. İyi planlanmış şehirlerde artık başta elektrikli bisikletler olmak üzere mikromobilite araçlarının çok yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz. Ulaşım sektörü hızla bu yöne doğru evriliyor diyebiliriz. Hatta McKinsey raporuna göre mikromobilite pazarının da 2030 yılına kadar 230 ila 500 milyar dolarlık bir pazara ulaşacağı öngörülüyor. Bu çok büyük bir pazar ve biz de Tripy olarak bu pazarda yerimizi sağlamlaştırmış bulunuyoruz. Tripy olarak bizler şehirlere çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım modu sunmanın çabası içerisindeyiz. Sürekli genişleyen filo ağımızla odağımıza insanı koyarak dünyada gerçekleşen ulaşım devriminin bir parçasıyız olmayı hedefliyor ve 2050 yılı net sıfır karbon emisyon hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

“Kullanıcılara sıfır emisyonlu bir ulaşım imkanı sağlıyoruz”

Tripy’nin sürdürülebilir, çevreci ve konforlu yaklaşımına da değinen Çivi;

“Şirket olarak karbon ayak izimizi azaltmak için tüm operasyonlarımızı her gün optimize ediyoruz. Alternatif ulaşım imkanı sunan Tripy ile gelecek nesillerin ihtiyacını karşılayacak, gerekli kaynakların tüketimini tehlikeye atmadan enerji tüketimini gerçekleştiriyoruz. Tripy’yi tercih ettiğimizde her pedalda üreteceğimiz enerjiyle kullanıcılarımıza sıfır emisyonlu bir ulaşım imkanı sağlıyoruz.  Elektrikli bisikletimizi kullanmak isteyen kullanıcılarımız Tripy uygulamasını indirerek en yakın Tripy bisikletini anlık olarak görüntüleyebilir ve şehir içinde pedal çevirirken yorulmadan keyifle dilediği yere ulaşabilir.” dedi.