Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Twitter 10. Yaşını Özel Video İle Kutluyor


Twitter bundan 10 yıl önce bugün ilk mesaj ile tüm dünyanın dikkatini çekti.

21 Mart 2006’daki ilk mesajdan sonra Türkiye’de de özellikle 3G’nin yaygınlaşmaya başlamasıyla milyonlarca kullanıcıya kavuştu.

Bugün 10 yıl boyunca büyüyen ve en çok kullanılan sosyal ağlardan bir tanesi hâline gelen Twitter şu anda 300 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya sahip.

unnamed

Geride bıraktığımız bu 10 yılın anısına Twitter geride kalan on yıl boyunca önemli dönüm noktalarının yer aldığı bir video yayınladı. Onuncu doğum gününe özel olarak hazırlanan reklamda verilmek istenen mesajlar yer alıyor.

Yaklaşık iki buçuk dakikalık reklam dünya çapındaki Twitter kullanıcılarına bir teşekkür notu gibi hazırlanmış. Bununla birlikte Twitter’ı eşsiz kılan bazı noktalardan da bahsediliyor. Reklamın çoğunda Twitter’ın son dakika haber platformu olduğu; 2011’deki Arap Baharı gösterileri, yine aynı yıl Japonya’yı vuran tsunami felaketi gibi bazı önemli olaylara yönelik paylaşımlarla gösteriliyor. Bunun yanı sıra hayatın farklı alanlarındaki önemli olaylar ve gelişmelerle ilgili olarak açılmış konu etiketleri, popüler tweetler de bu tanıtımda yer alıyor. Ayrıca Twitter video klipte Vine ve Periscope gibi yan ürünlerinden içerikleri de kullanmayı ihmal etmiyor.

Tüm bu görüntüler Twitter’ın hazırladığı bir teşekkür notuyla birlikte gösteriliyor.