Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Twitter, çevrimiçi zorbalığa ve tacize böyle önlem almayı planlıyor

Twitter, çevrimiçi zorbalığa ve tacize karşı önlemi. Twitter yakında tweet'lerinize kimin yanıt verdiğini kontrol etmenize izin verecek.

Twitter yakında tweet’lerinize kimin yanıt verdiğini kontrol etmenize izin verecek

Çevrimiçi zorbalık ve tacizi önlemek için Twitter yakında tweet’lerinize kimlerin cevap verebileceğini kontrol etmenize izin verecek.

Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) gerçekleşen bir etkinlikte konuşan şirketin ürün yönetimi direktörü Suzanne Xie, sosyal ağın bu yıl konuşmalara önemli değişiklikler getirdiğini söyledi.

Xie, Twitter’ın yanıtları farklı düzeylerde sınırlamanız için size dört seçenek vereceğini söyledi:

  • Global : Tüm insanlar cevap verebilir
  • Grup: Takip ettiğiniz ve bahsettiğiniz kişiler
  • Panel: Tweetde özellikle bahsettiğiniz kişiler
  • Açıklama: Yanıt yok

Bu, tweet’inize verilen yanıtlarda size daha ayrıntılı bir denetim sağlar. Şu anda Twitter yalnızca belirli tweet’lerin yanıtlarını gizlemenize izin veriyor .

Burada en ilgi çekici olan, bir tweet’in ‘Bildiri’ koruma düzeyidir. Politikacıların, ünlülerin ve diğer kamu figürlerinin bu seçeneği kullandığını görmeyi umuyorum. Avustralyalı komedyen Lewis Spears’ın bir tweet’te belirttiği gibi, tartışmalı fikirleri yayınlamak için de kullanılabilir:

Xie, yanıt veremediğiniz tweetlerle yanlış bilgilerin sınırlandığını söyledi ve şirketin teklif retweetlerine izin verme seçeneğini araştırdığını belirtti. Bununla birlikte, kötü amaçlı alıntı yapılan retweet’ler zararlı yanıtlarla aynı etkiye sahip olabilir (veya başkalarının da görebileceği gibi daha kötü olabilir). Yanıtlar yalnızca belirli bir tweet’i genişlettiğinizde görünürken, alıntılanan tweetler alıntı yapan kişinin tüm takipçileri tarafından görülebilir. Bu, daha fazla insanı orijinal tweet’i alıntılamaya ve zehiri konuşmaya teşvik edebilir de diyor.

Oturum sırasında diğer Twitter yöneticileri, sosyal ağın ilintili yanıtlar (şu anda şirketin beta uygulamasında test edilen twttr ) gibi daha fazla konuşma özelliği kazanacağını söyledi . Bununla birlikte, şirket listeleri ve konu keşfini geliştirmeyi planlıyor.

Ayrıca Twitter ‘ın genel konuşmaların sağlığını iyileştirmek için ne yapacağını görmek . Tweet’inize kimin cevap verebileceği üzerinde yukarıda bahsedilen kontrol muhtemelen birçok insanın bu konuşmalara katılamayacağı için yaygarayı tetiklemeyecek. Twitter’ın doğasına ne kadar uygun olur, bekleyip göreceğiz.