Sosyal Medya

Genel

Twitter’dan Önemli Uyarı, Twitter Şifrenizi Hemen Değiştirin!

Twitter'dan Önemli Uyarı, Twitter Şifrenizi Hemen Değiştirin! Twitter Önemli Bir Güvenlik Açığını Kendisi Düzeltince milyonlarca kullanıcısına bu tavsiyede bulunuyor.

Twitter Şifrenizi Değiştirmek için Doğru Zaman!

Twitter 330 Milyon Kullanıcıyı İlgilendiren Bir Güvenlik Açığını Düzeltti. Burada herhangi bir ihlal veya kötüye kullanım kanıtı yok, ancak yine de şifrenizi değiştirmelisiniz. Hemde Hemen!

Twitter, 330 milyon kullanıcının şifrelerini düz bir metin şeklinde gösteren güvenlik açığını düzelttikten sonra, bütün kullanıcılarının şifrelerini değiştirmesini tavsiye ediyor.

Twitter, 330 milyondan fazla kullanıcısını, düz metinle karşılaştığı bir hatanın ardından şifrelerini hemen değiştirmeye çağırıyor. Twitter’ın araştırması, şifrelenmemiş şifrelerin ihlal edildiğini veya kötüye kullanıldığını gösteren kanıt olmadığınıda açıkladı.

Peki Hata Neydi?

Twitter’a göre, hata, Twitter’daki sistemde saklanan rastgele bir karakter dizesiyle değiştirerek parolaları maskeleyen karma işlemdeki bir sorun oluşmasına neden oldu. Sistemdeki bir hata nedeniyle, görünüşe göre parolalar, karma işlemle maskelenmek yerine, düz bir metinde dahili bir günlüğe kaydediliyordu. Twitter, hatayı kendi başına bulduğunu ve şifreleri kaldırdığını iddia ediyor. Benzer sorunların tekrar ortaya çıkmadığından emin olmak için de çalışıyor.

Twitter, kaç kullanıcının şifresinin potansiyel olarak ele geçirilmiş olabileceğini veya sorunun bulunup çözülmeden önce hatanın parolalarını ne kadar süreyle açığa çıkardığını ortaya koymadı. Ancak şirketin tüm kullanıcı tabanını şifrelerini değiştirmeye zorladığı gerçeği, bunun önemli sayıda kullanıcı olduğunu gösteriyor.

 

Twitter hesabın için şifre belirlediğinde, şirketteki kimsenin görmemesi için bir maskeleme teknolojisi kullanırız. Geçtiğimiz günlerde, şifreleri maskelenmemiş olarak dahili günlükte saklayan bir hata belirledik. Hatayı düzelttik ve araştırmalarımıza göre herhangi biri tarafından bir ihlal veya kötüye kullanım söz konusu değil.

Daha Fazla Bilgi

Twitter Ne Tavsiye Ediyor?

Şifre değiştirme işlemini sadece platform üzerinden değil, TwitterDeck ve Twitterrific gibi üçüncü parti uygulamalarda da yapılmasını tavsiye ediyor.

Şirket blogundan yayınlanan bir yazıda da hesap güvenliği ile ilgili de aşağıdaki ipuçları yayımlandı.

  • Şifrenizi Twitter’da ve aynı şifreyi kullanmış olabileceğiniz diğer servislerde değiştirin.
  • Başka web sitelerinde kullanamayacağınız güçlü bir şifre kullanın.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama olarak da bilinen giriş doğrulamasını etkinleştirin. Bu, hesap güvenliğinizi artırmak için yapabileceğiniz en iyi eylemdir.
  • Her yerde güçlü, benzersiz şifreler kullandığınızdan emin olmak için bir şifre yöneticisi kullanın.